Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν ούτε ευρώ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ! – Tilegrafimanews

Οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν ούτε ευρώ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ! – Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες!

NEWS: Η αύξηση που θα δοθεί στους συνταξιούχους την 1.1.23 θα είναι της τάξης του 7%. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εκτιμώντας παράλληλα ότι ετήσια δαπάνη θα ανέλθει στα 830 εκατ. ευρώ.

ΚΥΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ : Το ΦΕΚ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΙΚΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Τονίστηκε όμως και πάλι ότι οι αυξήσεις αφορούν περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχους. Άρα, υπάρχει άλλο 1 εκατ. που δεν θα λάβουν αύξηση στις κύριες συντάξεις τους, λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς. Οι τελευταίο όμως, θα διαπιστώσουν ότι μπορεί να έχουν υψηλότερες συντάξεις από την 1.1.23 και μετά, λόγω κατάργησης της φορολογικής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Πρόκειται για μια φορολογική επιβάρυνση που υπάρχει για ετήσια εισοδήματα, άνω των 12.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι τις όποιες αυξήσεις, από την κατάργηση του εν λόγω μέτρου, θα την καρπωθούν μόνο συνταξιούχοι με μηνιαίο εισόδημα, μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση, η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων, θα διαπιστώσουν ότι στην πράξη, οι αυξήσεις αυτές είναι πολύ μικρές. Για παράδειγμα, για εισοδήματα των 1.000 ευρώ, η αύξηση είναι 1,83 ευρώ το μήνα και φτάνει λίγο πάνω από τα 5 ευρώ, για εισοδήματα 1.200 ευρώ.

Οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν ούτε ευρώ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Συνολικά, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, προς όφελος των συνταξιούχων, κοστολογούνται στο 1,1 δισ. ευρώ. Όμως, το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα η προσωπική διαφορά, στερεί από μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, την δυνατότητα να λάβουν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Υπολογίζεται ότι 1 εκατ. συνταξιούχοι θα τύχουν μόνο λογιστικών αυξήσεων, με την έννοια ότι θα διαπιστώσουν μόνο μείωση της προσωπικής διαφοράς. Άλλοι 250.000 θα αντιληφθούν ότι τα ποσά θα είναι αισθητά μικρότερα από τα αναμενόμενα, αφού μέρος τους, θα προκαλέσει μηδενισμό της προσωπικής διαφοράς και μόνο ότι απομείνει, θα δοθεί ως αύξηση.

Οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν ούτε ευρώ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ! – Έρχονται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Πέρασε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση του ΥπΑΑΤ, με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας από τις έντονες και εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις, που σημειώθηκαν τον Ιούνιο 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η πληρωμή των αποζημιώσεων αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, για τις χαλαζοπτώσεις ειδικά, θεσπίζεται η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής, έναντι της δικαιούμενης αποζημίωσης και καθορισμού διαφορετικού ποσοστού προκαταβολής, ανά ζημιογόνο αίτιο ή ανά προϊόν ή ανά γεωγραφική ζώνη.

 

Οι αποζημιώσεις αφορούν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες και σε ζωικό κεφάλαιο από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2022, στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, στις Δημοτικές Κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, Δημοτικής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Πέλλας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στη Δημοτική Κοινότητα Κουφαλίων, της Δημοτικής Ενότητας Κουφαλίων και στις Δημοτικές Κοινότητες Χαλκηδόνος, Ελεούσης, Βαλτοχωρίου, της Δημοτικής Ενότητας Χαλκηδόνος, του Δήμου Χαλκηδόνος, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Τοπείρου και στη Δημοτική Ενότητα Βιστωνίδος του Δήμου Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Επίσης, με τη συγκεκριμένη τροπολογία, ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα για αποζημίωση όσων απασχοληθούν σε έργο σχετικό με τις ως άνω ζημιές, καθώς και τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν από 1ης Μαΐου 2021 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

ΑΓΡΟΤΕΣ 2022: Έως 15 Οκτωβρίου έρχονται ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ για χαλάζια – ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού πληρωμή δόση

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : Προς πάγωμα εισφορών για ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ

 

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.