Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης: “Να δώσουμε όπλα στην Τουρκία”

Το Βloomberg δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Ελληνοαμερικανού ναύαρχου εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδης, με τίτλο “Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενώσει την Φινλανδία, Σουηδία και Τουρκία“.

Στο άρθρο ο Σταυρίδης κάνει αναφορά στην Ελλάδα και την επίλυση ζητήματος ονομασίας των Σκοπίων… μόνο που αφαιρείται διαρκώς και την αποκαλεί σκέτη “Μακεδονία”.

Βασικό μήνυμα του Σταυρίδη είναι ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, για να ανοίξει ο δρόμος ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών που σε αντίθεση με τους Σκοπιανούς, μπορούν να προσφέρουν σημαντικές στρατιωτικές ικανότητες στη Συμμαχία.

Ο αρθρογράφος κάνει επίσης λόγο για πολλά κίνητρα που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, από στρατιωτικές προμήθειες μέχρι χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες από την Συρία που φιλοξενεί.

Όμως η σημαντική διαφορά είναι ότι” η “Μακεδονία” (sic) είναι μια πολύ μικρή χώρα που δεν συνεισφέρει ιδιαίτερη στρατιωτική ισχύ στην Συμμαχία”, όπως μπορούν να συνεισφέρουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες και μάλιστα σε μια συγκυρία, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία προαναγγέλλει περαιτέρω σύγκρουση με τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: warnews247.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.