Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: H Μόσχα ετοιμάζεται για πόλεμο μακράς διαρκείας στην Ουκρανία – Οι τελευταίες εξελίξεις

Συμπληρώνεται πλέον και 11η εβδομάδα στον πόλεμο στην Ουκρανία χωρίς καμία ένδειξη στον ορίζοντα για κατάπαυση του πυρός. Οι βομβαρδισμοί πόλεων συνεχίστηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, οι χερσαίες μάχες δείχνουν αμφίρροπες σε πολλά σημεία, ενώ στις ΗΠΑ εγκρίθηκε πακέτο βοήθειας 38 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία.

Ακολουθεί σύντομη σύνοψη των εξελίξεων κατά τις τελευταίες ώρες:

  • Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών κοντά στο Χάρκοβο, ενώ  οι μάχες μαίνονται και νοτίως της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας. Πρόκειται για τους οικισμούς Τσερκάσκι Τίσκι, Ρούσκι Τίσκι, Μπόρσχοβα και Σλομποζάνσκε, βορείως του Χαρκόβου. Παράλληλα ο Ουκρανός ηγέτης χαρακτήρισε υπερανθρώπους τους Ουκρανούς μαχητές.
  • Κορυφαία αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για πόλεμο μακράς διαρκείας στην Ουκρανία, βλέποντας και την πολύ αργή πρόοδο που σημειώνουν τα στρατεύματά της, ενώ στοχεύει σε εδαφικά κέρδη και πέρα από το Ντονμπάς.
  • Συνεχίζεται και το σφυροκόπημα των Ρώσων στο Αζοφστάλ, το εργοστάσιο χαλυβουργίας στη Μαριούπολη, όπου παραμένουν περίπου 1.000 μαχητές και 100 άμαχοι.
  • Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης το πακέτο-μαμούθ ύψους σχεδόν 40 δισεκ. δολαρίων που πρότεινε ο Τζο Μπάιντεν για χορήγηση στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.
  • Πολλές χιλιάδες ακόμη άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον πόλεμο, πέρα από τον επίσημο απολογισμό των 3.381 θυμάτων, σύμφωνα με την Αποστολή του ΟΗΕ στην Ουκρανία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • Η Λευκορωσία αναπτύσσει ομάδες ειδικών δυνάμεων σε τρία σημεία κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στους Ρώσους εισβολείς.

infognomonpolitics.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.