Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Μπογδάνος: Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών

«Βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα» χαρακτήρισε την πολυσυζητημένη ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

Ραγδαίες οι εξελίξεις γύρω από το θέμα που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για παρέμβαση εισαγγελέα.

Η εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή των ονομάτων των ανηλίκων. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο και εντός των κόλπων της κυβέρνησης, καθώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναδημοσίευσε τη συγκεκριμένη λίστα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τέτοιες δηλώσεις δεν χωρούν, ούτε γίνονται ανεκτές»

Στο μεταξύ, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούσαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση περιορίστηκε σε μια απλή επίπληξη και… σύσταση για το μέλλον, αναφορικά με το φλέγον αυτό ζήτημα.

Σήμερα, όμως, τοποθετήθηκε για το θέμα και η Ντόρα Μπακογιάννη, με ένα καυστικό σχόλιό της στο Twitter. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζονται πολιτικές ένταξης και κοινωνικής ισορροπίας στην Αθήνα. Μιλάμε για πολιτικές που ακολουθούνται σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα το έχει ήδη κάνει μια φορά επιταχυμένα πριν από 15-20 χρόνια με την ένταξη των Αλβανών και άλλων μεταναστών. Όμως η δήλωση Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τουλάχιστον ζήτησε συγγνώμη. Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει σταθερές αρχές και αξίες στις οποίες τέτοιες δηλώσεις δεν χωρούν, ούτε γίνονται ανεκτές», ξεκαθάρισε στην τοποθέτησή της.

Δείτε την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

loading...