Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Με τους Αφγανούς μετανάστες και με νέο 2015 απειλεί την Ευρώπη ο Ερντογάν!

Αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό, για να κονομήσει κονδύλια από τους Ευρωπαίους!

Στη γνωστή -και άκρως προσοδοφόρα- μέθοδό του προσέφυγε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό και προσφυγικό για να πιέσει την Ευρώπη και ειδικά το Βερολίνο, που βρίσκεται λίγο πριν τις εκλογές.

Έτσι ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος όσον αφορά στο μεταναστευτικό και κάλεσε άλλες χώρες της ΕΕ να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν! Αυτά ακριβώς διεμήνυσε στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική συνομιλία. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα επαναληφθούν τα όσα συνέβησαν το 2015 με τους Σύρους πρόσφυγες!

Είχε και απαιτήσεις ο σουλτάνος, όπως η πλήρης εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Και από κοντά ο Ακάρ να ζητάει άρση του εμπάργκο στα οπλικά συστήματα που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Τουρκία!

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ερντογάν δεν πρόκειται να κρατήσει πρόσφυγες από το Αφγανιστάν στην Τουρκία. Και μην αναρωτιέστε που θα πάνε… Εδώ θα τους στείλει!

newsbreak.gr

loading...