Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Με ενστάσεις απαντούν οι ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! Τον Σεπτέμβριο η πληρωμή για τους… άτυχους – ΟΠΕΚΕΠΕ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΟΓΑ, EFKA, ΔΕΚΟ

Με ενστάσεις απαντούν οι ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! Τον Σεπτέμβριο η πληρωμή για τους… άτυχους – ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΟΓΑ, EFKA (efka.gov.gr), ΔΕΚΟ – Οι τελευταίες πληροφορίες.

NEWS: Με ένα ποσό της τάξης των 223 εκατ. ευρώ έκλεισε πριν το 15αύγουστο η πληρωµή της πρώτης δόσης των Νέων Αγροτών σε 8 Περιφέρειες της χώρας. Απλήρωτες έµειναν οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς εκεί δεν έχουν ακόµη εκδοθεί οι αποφάσεις ένταξης. Ως εκ τούτου οι εκεί δικαιούχοι θα δουν χρήµατα στην τσέπη τους από τον Σεπτέµβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Παράλληλα, στις περιφέρειες που ήδη πλήρωσαν την α’ δόση την περασµένη εβδοµάδα, µένουν πλέον να πληρωθούν και οι εν δυνάµει δικαιούχοι. ∆ηλαδή εκείνοι που έχουν προσκοµίσει επιπλέον δικαιολογητικά (ιδιοκτησίας και διακοπής εξωγεωργικής δραστηριότητας). Γι’ αυτούς θα ξεκινήσει η αξιολόγηση τις ερχόµενες ηµέρες ώστε να λάβουν τα χρήµατα από τον Οκτώβρη-Νοέµβριο. Αναλυτικότερα, προς το παρόν τα δεδοµένα έχουν ως εξής:

Στις 8 περιφέρειες στις οποίες πραγµατοποιήθηκε έως την Παρασκευή η πρώτη πίστωση, οι εν δυνάµει δικαιούχοι µεταφέρονται για πληρωµή το νωρίτερο τον ερχόµενο Οκτώβριο. Σηµειώνεται εδώ πως θα ξεκινήσει το ερχόµενο διάστηµα και η αξιολόγηση ενστάσεων. Εκεί είναι άγνωστο για όποιον δικαιωθεί το πότε θα πληρωθεί και κατά πάσα πιθανότητα µετά τους εν δυνάµει δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση, η οποία θα πάρει τουλάχιστον 1 µήνα στις περιφέρειες µε µεγάλο όγκο αιτήσεων.

Ουφ!!! Ανακούφιση για τους ΑΓΡΟΤΕΣ! Επιστροφή πετρελαίου χωρίς παραστατικά – ΟΠΕΚΕΠΕ!!! ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ VOUCHER 2022-2023


Έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσµατα διοικητικού ελέγχου στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ιόνια Νησιά:

Αττική: Εκδόθηκε η απόφαση στις 15 Ιουλίου και περιλαµβάνει πίνακα 129 δικαιούχων µε συνολικό ποσό 4,687 εκατ. ευρώ. Οι εν δυνάµει δικαιούχοι είναι 8 (χρωστάνε δικαιολογητικά) και οι απορριπτόµενοι 22.

Πελοπόννησος: Εκδόθηκε η απόφαση στις 27 Ιουλίου και περιλαµβάνει πίνακα 1.101 δικαιούχων µε συνολικό ποσό δηµόσιας δαπάνης τα 40.657.500 ευρώ. Επίσης διαθέτει πίνακα 252 εν δυνάµει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόµιση δικαιολογητικών σε διάστηµα ενός µήνα. Τέλος προβλέπονται και 433 επιλαχόντες, ενώ απορρίπτονται 71.

Ιόνια Νησιά: Εκδόθηκε η απόφαση στις 27 Ιουλίου, η οποία και περιλαµβάνει πίνακα 150 δικαιούχων µε συνολικό ποσό  5.752.500 ευρώ. Οι εν δυνάµει δικαιούχοι είναι 6 (χρωστάνε δικαιολογητικά) και οι απορριπτόµενοι 30.

Στις παραπάνω τρεις περιφέρειες ακόµα δεν έχουν ξεκινήσει οι ενστάσεις, ωστόσο τρέχει η διορία του ενός µήνα για την προσκόµιση επιπλέον δικαιολογητικών (διακοπή εξωγεωργικής εργασίας και ιδιοκτησίας) από την ηµεροµηνία της έκδοσης των αποτελεσµάτων διοικητικού ελέγχου. Οι ενστάσεις θα ξεκινήσουν µόλις εκδοθεί η «Απόφαση ένταξης πράξης». Η πληρωµή των παραπάνω δικαιούχων δροµολογείται το πιθανότερο για τον Σεπτέµβριο. Μένουν πλέον να εκδόσουν τα αποτελέσµατα διοικητικού ελέγχου οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που είναι και οι τελευταίες που δεν έχουν δηµοσιεύσει σχετική λίστα.

Σηµειώνεται εδώ πως ήδη υπάρχουν πιέσεις από τις περιφέρειες της χώρας για την εύρεση κονδυλίου που θα χωρέσει όλους τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες, µε το τελικό τους νούµερο να προκύπτει µετά την εξέταση των ενστάσεων και των εν δυνάµει δικαιούχων από όλες τις περιφέρειες. Προφανώς πρόκειται για ένα θέµα που δεν θα ξεκαθαρίσει σύντοµα και απαιτείται αναµονή έως τα τέλη του έτους.

Χαμός διακοπές με νέα vouchers – Το πάρτι συνεχίζεται – Διακοπές για όλους θέλει ο Μητσοτάκης

Με ενστάσεις απαντούν οι ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! Τον Σεπτέμβριο η πληρωμή για τους… άτυχους – ΟΠΕΚΕΠΕ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΟΓΑ, EFKA, ΔΕΚΟ – Ημερομηνίες πληρωμής!

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής του e-ΕΦΚΑ για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2022 είναι οι εξής:

-Το ΙΚΑ(ika.gr) θα τις καταβάλλει την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

-Το ΙΚΑ(ika.gr) θα τις καταβάλλει την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΟΓΑ(oga.gr) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Το ΝΑΤ(nat.gr) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο.

Η ευχάριστη είδηση για το VOUCHER ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΙΚΑ, EFKA, OGA, ΝΑΤ

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.