Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Μετά τη Μύκονο: Αυτά είναι τα 7 νησιά που ετοιμάζονται να «κοκκινίσουν» (Videos)

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η «έκρηξη» των κρουσμάτων σε επτά δημοφιλείς νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Λίγο πριν τον Αύγουστο και την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος βρίσκονται, σύμφωνα με το Mega, μια «ανάσα» πριν το «κόκκινο».

Ως μία λύση, επιστήμονες πέραν του εμβολιασμού προτείνουν να υπάρχει κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές, δηλαδή συγκεκριμένη και σταθερή παρέα που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Τέλος στις 06:00 τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο

Στο μεταξύ, σταματά στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας η ισχύς των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό στη Μύκονο.

Όπως μετάδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η απόφαση ενδέχεται να αλλάξει μόνο σε περίπτωση που ανατραπούν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι περισσότεροι έχουν διαβάσει σήμερα αυτό το άρθρο

 

Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι θα είναι εξαιρετικά αυστηροί, για την αποτροπή του συνωστισμού σε σοκάκια και καταστήματα, αλλά και σε βίλες που πραγματοποιούνται κορωνοπάρτυ.

Ξέφρενα πάρτι σε σοκάκια και βίλες μετά το «σιωπητήριο» στα καταστήματα

Με ξέφρενα πάρτι στα σοκάκια του νησιού αλλά και σε πολυτελείς βίλες, συνεχίζουν τις ανέμελες διακοπές τους τουρίστες στη Μύκονο, μετά την απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο στα καταστήματα του νησιού.

Με «όπλο» ένα ισχυρό φορητό ηχείο, στο αυτοσχέδιο πάρτι – που καταγράφηκε σε βίντεο – συμμετείχαν άτομα στα σοκάκια αλλά και σε σκάλες και μπαλκόνια σπιτιών. Όπως φαίνεται δε σε πλάνα που μετέδωσε το MEGA, αστυνομικοί που έκαναν εκείνη την ώρα περιπολία, συνωστίστηκαν και αυτοί ανάμεσα στο πλήθος.

Ξέφρενο κορωνοπάρτι διοργανώθηκε για ακόμη μία φορά και σε πολυτελέστατη βίλα στη Μύκονο. Με το ποτό στο χέρι και τον DJ να δίνει τον ρυθμό, οι θαμώνες διασκέδασαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η αρχή του κακού είναι όταν κλείνεις τα μαγαζιά. Εμείς επιβάλαμε την τάξη γιατί εμείς θα τρώγαμε το πρόστιμο, εμείς θα βρίσκαμε τον μπελά μας. Από την στιγμή που έκλεισαν τα μαγαζιά, άρχισε να γίνεται όλο αυτό το πράγμα. Μόλις κλείνουν 01.00 η ώρα τα μαγαζιά γίνονται μέσα στα στενά πάρτι, αυτοσχέδια και στις βίλες! Όταν τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά κάναμε τους τροχονόμους στα στενά, δε συνωστίζονταν ο κόσμος, κάναμε ό,τι μπορούσαμε κι εμείς για να βοηθήσουμε τις Αρχές», σημειώνει ο Σταύρος Γρύμπλας, επιχειρηματίας στη Μύκονο.

loading...