Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Μετά την κατακραυγή και τον σάλο η efood προχωράει σε μία εντυπωσιακή κίνηση

Μετά το μαζικό κύμα κατακραυγής από τα social media, η εταιρεία στέλνει μήνυμα …υποχώρησης που κάνει όμως μεγάλη εντύπωση. Η αξιολόγηση της εταιρείας (κάρτα) από τους πελάτες της κατακρημνίστηκε στο 1 από το 4,8 με άριστα το 5, η πτώση στις παραγγελίες ξεπέρασε το τελευταίο διάστημα το 40% και οι διανομείς δηλώνουν στην πλειονότητά τους ανασφαλείς.

Η efood προχωρά σε 2.000 προσλήψεις

Συνολικά 2.106 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα προσλάβει η efood μετά τον σάλο που προκλήθηκε ότι η εταιρεία μετατρέπει σε καθεστώς freelance συνολικά 115 εργαζομένους της, κάτι οποίο μετέπειτα απέσυρε.

Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει πως μετατρέπει τις συμβάσεις εργασίας των διανομέων σε αορίστου χρόνου, διατηρεί τα διευρυμένα δικαιώματα αλλά και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι της, όπως για παράδειγμα ιδιωτική ασφάλιση αλλά συγχρόνως αναδιαμορφώνει και τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Τις τελευταίες ημέρες πολλοί μίλησαν για εμάς χωρίς να γνωρίζουν την οικογένεια του efood. Ακούσαμε όλες και όλους. Τα σωματεία εργαζομένων και τα αιτήματά τους. Το διάλογο των πολιτικών κομμάτων. Τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επικοινωνίες τους μαζί μας. Τους δημοσιογράφους. Και κυρίως τους εργαζόμενούς μας, που γνωρίζουν τον τρόπο δουλειάς μας και την καθημερινότητά μας. Κάναμε αυτό που έχουμε ως υποχρέωση, γιατί είμαστε μια εταιρεία ανθρωποκεντρική.

Οι περισσότεροι έχουν διαβάσει σήμερα αυτό το άρθρο

 

Πολλές από τις κριτικές που ακούσαμε μας βοήθησαν στη λήψη των αποφάσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας με μεγαλύτερη επένδυση στους ανθρώπους μας. Ακόμα και στις πιο ακραίες φωνές επιχειρήσαμε να βρούμε τα σημεία που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε. Και τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς.

Με βασικό γνώμονα τους ανθρώπους μας, την ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες μας (καταναλωτές και επιχειρήσεις), και την εξέλιξή μας, λάβαμε τις εξής αποφάσεις:

  • Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους
  • Διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση
  • Αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας πιστεύαμε ότι ο δρόμος της ανάπτυξης που έχουμε επιλέξει μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ομάδα μας. Είναι ο δρόμος που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε τη σημερινή αγορά και να παραμένουμε η μεγαλύτερη και πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτήν. Και αυτό το καταφέραμε επενδύοντας στους ανθρώπους μας.

Παρέχοντας μια σειρά από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών: καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, κουτί,, κτλ), ακόμη και προστασία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κατάργηση βάρδιας, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Προσφέρουμε παροχές, που δημιούργησαν τη βάση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και εισέρχονται στην ελληνική αγορά. Μένουμε σταθεροί σε αυτές τις επιλογές και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής με όσες αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες προκειμένου να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε.

Η τεχνολογία είναι το εργαλείο μας. Οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας. Αυτά έχουν επιτρέψει στην οικογένεια του efood να βρίσκεται καθημερινά, στα σπίτια όλων μας».

Το απόλυτο «success story» στα χρόνια της κρίσης

Η εταιρεία που έγινε συνώνυμο του success story δημιουργήθηκε το 2011 από τα αδέρφια Κυρκίνη και πολύ γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή στο πεδίο των διαδικτυακών παραγγελιών…

Οι ιδιοκτήτες τόλμησαν, καινοτόμησαν και κατάφεραν να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα.

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση η εταιρεία εξαγοράζεται από τη γερμανική Delivery Hero έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ και η ανοδική της πορεία συνεχίζεται όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της, με ρυθμούς εντυπωσιακούς.

Η εταιρεία έφτασε το 2020 να απασχολεί 378 άτομα από 268 το 2019 και σύναψε τρίμηνες με πολλούς ακόμη για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της…

loading...