Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Λυδία Κονιόρδου: Η Μαργαρίτα, η Γη της Ελιάς, το κίνημα Metoo και τα «όχι» σε προτάσεις

Η Λυδία Κονιόρδου, καλεσμένη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, μίλησε για την Μαργαρίτα στην γη της ελιάς, για τις προτάσεις που αρνήθηκε στην τηλεόραση, για την αγάπη που έχει στο θέατρο και στον πολιτισμό, αλλά και για το κίνημα metoo.

Η αγαπημένη ηθοποιός ανέφερε πως η πρόταση για την γη της ελιάς ήρθε, όταν μέσα της είχε πάρει την απόφαση να κάνει τηλεόραση. Όπως περιέγραψε, η Βάνα Δημητρίου φτιάχνει τους χαρακτήρες της σειράς, βλέποντας τους ίδιους τους ηθοποιούς.

«Η Μαργαρίτα είναι ένας άνθρωπος επικεντρωμένος στο καλό, στο θετικό, στο φως. Θέλει να βλέπει το σωστό, το δίκαιο, το όμορφο, αυτό υπηρετεί. Εθελοτυφλεί, διότι μέσα από το συναισθηματικό κομμάτι και τις ανασφάλειες, δε βλέπει τις αδυναμίες των άλλων. Όλα αυτά την εγκλωβίζουν στο να πιστέψει τον Θεοδόση… Ούτε το σκοτάδι του γιου της αντέχει να δει, γιατί θέλει να πιστέψει πως είναι καλά. Βέβαια, βλέπει τα σημάδια, διότι σαν μάνα έχει μεγάλη ανησυχία…»

Οι προτάσεις που αρνήθηκε
Η Λυδία Κονιόρδου τόνισε πως πάντοτε της άρεσε η τηλεόραση, η κάμερα, ο φακός. Απλώς, καθώς τα πρώτα της βήματα ξεκινήσαν από τον θίασο του Καρόλου Κουν, υπήρχε ο άγραφος νόμος πως, εάν κάποιος επέλεγε τηλεόραση ή σινεμά, αυτόματα έθετε τον εαυτό του εκτός ομάδας.

«Εγώ εκεί βρήκα τον θεατρικό μου παράδεισο και στον Κουν τον δάσκαλό μου, τον μέντορα, τον καθοδηγητή μου… Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου η τηλεόραση. Οπότε, τα 9 – 10 χρόνια της ζωής μου, αναγκαζόμουν να αρνούμαι προτάσεις πολύ δελεαστικές και πολύ ενδιαφέρουσες. Κάποιες, μάλιστα, με πόνο ψυχής. Εγώ, όμως, δεν ήθελα να στενοχωρήσω τον δάσκαλο μου».

Η Λυδία Κονιόρδου ανέφερε πως η πρόταση για την γη της ελιάς ήρθε, επειδή η ίδια συζητούσε έντονα πως ήθελε να κάνει κάτι τηλεοπτικό ή κάτι που να είχε ως χαρακτηριστικό την “κάμερα”. Αυτό δεν άργησε να φτάσει στα αυτιά του Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος πληροφορήθηκε από άτομα της παραγωγής πως “Η Λυδία Κονιόρδου φέτος θέλει να κάνει τηλεόραση!”.

Το κίνημα metoo
Η Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε στο κίνημα metoo, δείχνοντας τεράστια ευγνωμοσύνη στην Σοφία Μπεκατώρου, στην πρώτη γυναίκα που βγήκε να μιλήσει, με θάρρος και αποφασιστικότητα… «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που τόλμησε να βγει και να σπάσει αυτό το τζάμι το οποίο επιμελώς είχε χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Σχετικά με τις καταγγελίες που ακολούθησαν στη συνέχεια, η Λυδία Κονιόρδου επισήμανε:

«Έχει σπάσει το απόστημα και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να τολμάει κανείς να εκφράζει το άδικο και βεβαίως θα πρέπει αυτό η κοινωνία να το στηρίξει. Είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν πρέπει να βιαστούμε να χαιρόμαστε γιατί υπάρχουν πολλά στόματα ακόμα κλειστά γιατί οι χώροι, μέσα στους οποίους είναι, είναι ακόμα πιο καταπιεστικοί και τρομοκρατικοί από το θέατρο».

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.