Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Λένα Κιτσοπούλου – Βαρδούσια: Σφάζει ελάφια και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

17

Λένα Κιτσοπούλου – Βαρδούσια: Η Λένα Κιτσοπούλου, μια από τις πιο εκκεντρικές φυσιογνωμίες της τέχνης στην Ελλάδα σοκάρει συχνά με τις προσεγγίσεις της σε καλλιτεχνικά και όχι μόνο θέματα. Αυτή τη φορά ξεσήκωσε “θύελλα” με μια ανάθεση της Στέγης που έχει κάνει σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν το υλικό που έχουν ετοιμάσει τις ημέρες του εγκλεισμού τους. “Στον οικισμό Λάλκα, σε υψόμετρο 1.400 μ., συνειδητοποιώ πόσο πολύ έχει αδρανήσει η δύναμη του ανθρώπου για την επιβίωση μέσα στο παγκόσμιο, φασιστικό οικονομικό σύστημα, το οποίο ονομάζεται καπιταλισμός και στο οποίο όλοι μας έχουμε υποδουλωθεί, νομίζοντας ότι η ποιότητα της ζωής μας προοδεύει μαζί με την επιστήμη και την τεχνολογία, ενώ πεθαίνουμε πλέον, όχι από τον Covid-19, αλλά από καρκίνους, εγκεφαλικά, αυτοάνοσα, καταθλίψεις και πίεση.

Η επίθεση και ο σκοτωμός, όταν θες να φας, δεν είναι κακιά, είναι μια βία της φύσης με την οποία οφείλουμε να είμαστε συμφιλιωμένοι. Κάποιος που επιλέγει να φάει το καλύτερο κρέας για τον οργανισμό του σίγουρα δεν είναι χειρότερος από τον οικολόγο που έχει ένα σκυλί στο μπαλκόνι του στην Αθήνα. Με το πρότζεκτ αυτό θέλω να μιλήσω για το δικαίωμα του ανθρώπου να αφήνει τον χρόνο να κυλάει χωρίς την έπαρση του να πράττει όλη την ώρα καλοσύνες και σπουδαία έργα. Η ζωή δεν είναι φόβος και πανικός, ούτε ένα μηνιάτικο που χωρίς αυτό πεθαίνεις. Η ζωή είναι αέρας που πρέπει να τον αφήνεις να σε πηγαίνει και όχι να τον υποτιμάς. Το πρότζεκτ αυτό προτείνει να αγαπήσουμε τα ένστικτά μας, να τα γιορτάσουμε, τουλάχιστον να μην τα καταπιέζουμε άλλο στον βωμό μιας δήθεν πολιτισμένης και ανελεύθερης ζωής.

Ο Covid-19 είναι για μένα μια ευκαιρία να συνεχίσω κουβαλώντας πάνω μου μια πολύ σημαντική εμπειρία, η οποία με κάνει πλέον να θέλω να αλλάξω το πριν μου και όχι να θέλω αγωνιωδώς να επιστρέψω σε αυτό, γράφει.

Τι συμβαίνει στα Βαρδούσια και κάνει τόσο θόρυβο στην Αθήνα;

“Ευπαθής ομάδα είναι αυτοί που δεν κάπνισαν ποτέ, που δε νταλκάδιασαν ποτέ”, λέει η Λένα Κιτσοπούλου δίνοντας συμβουλές για την καραντίνα, μην είστε ψαρούκλες στα δίχτυα του κορονοιού, ζήστε ελεύθερα, προτρέπει.  Η Λένα Κιτσοπούλου πολλές φορές έχει προκαλέσει θύελλα. Οι απόψεις της για τον Ανδρούτσο την έκαναν στόχο της ΧΑ, οι απόψεις της για την οικογένεια και τη δομή της κοινωνίας, τις προσωπικές σχέσεις και τον έρωτα την έχουν βάλει στο στόχαστρο. Καλές και λιγότερο καλές δουλειές της κάθε φορά χτυπάνε φλέβα. Είναι έτσι ή θέλει μόνο να προκαλέσει; Όσοι τη γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι δεν υποκρίνεται, θυμώνει με όσους θέλουν να είναι καθώς πρέπει και η ίδια φροντίζει να αποδεικνύει συχνά ότι εκκεντρικότητα είναι στο DNA της.

Όταν δε δουλεύει στο θέατρο, τραγουδάει, ζωγραφίζει, γράφει. Βραβευμένη συγγραφέας έχει κάνει μια πολύ σαφή διατύπωση για την επαρχία και τη διαφορετικότητα. Τι είναι αυτό που σοκάρει τόσο κάθε φορά; Ο τρόπος με τον οποίο φέρνει σε πρώτο πλάνο αυτά που λέμε ιδιωτικώς. Η ίδια παρά τις επικρίσεις δεν κάνει ποτέ πίσω, μάλιστα κάθε φορά είναι όλο και πιο αποφασισμένη να φτάνει στα άκρα. Με φανατικούς υποστηρικτές και πολέμιους.

Και το βίντεο για την καραντίνα της στα Βαρδούσια είναι άλλη μια απόδειξη ότι δε δίνει καμία σημασία σε κανέναν.


loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More