Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Κύμα οργής στη Σαγκάη λόγω του lockdown, κάτοικοι σε πανικό λεηλατούν σούπερ μάρκετ

Οι κάτοικοι της Σαγκάης δυσκολεύονται να προμηθευτούν κρέας, ρύζι και άλλα τρόφιμα εξαιτίας του lockdown – Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην κινεζική πόλη για πάνω από τρεις εβδομάδες 

Σκηνές που θυμίζουν εξέγερση καταγράφονται στη Σαγκάη η οποία έχει μπει σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών λόγω της αύξησης κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Omicron. Κύμα σφοδρών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων στους δρόμους έχει ξεσηκωθεί από τις ελλείψεις τροφίμων.

Η επέκταση του lockdown έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις υπηρεσίες παράδοσης, στους ιστότοπους παντοπωλείων ακόμα και στο κρατικό δίκτυο διανομής προμηθειών.

Το κλίμα απόγνωσης έχει γενικευτεί και η οργή έχει κυριεύσει τους κατοίκους που λεηλατούν καταστήματα τροφίμων.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο Διαδικτύου αποτυπώνεται η έκρηξη του θυμού.

Σημειώνεται ότι αριθμός ρεκόρ μολύνσεων Covid καταγράφηκε στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, την Παρασκευή.

Ο πληθυσμός της Σαγκάης φτάνει στα 26 εκατ., ενώ σε σκληρό lockdown βρίσκεται για πάνω από τρεις εβδομάδες.

Η οργή είναι τόσο φανερή που κάτοικοι καταρρίπτουν εμπόδια στους δρόμους. Οι κανόνες που έχουν τεθεί είναι τόσο αυστηροί, δε, που τα βρέφη με κορωνοϊό και τα παιδιά κάτω των 7 ετών χωρίζονται από την οικογένειά τους και τα αναλαμβάνουν οι γιατροί.

Η έλλειψη τροφίμων

Οι κάτοικοι της Σαγκάης δυσκολεύονται να προμηθευτούν κρέας, ρύζι και άλλα τρόφιμα εξαιτίας του lockdown. Οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν παραδεχτεί ότι η πόλη αντιμετωπίζει «δυσκολίες», αλλά τονίζουν ότι προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Οι κάτοικοι της Σαγκάης που διαγιγνώσκονται θετικοί δεν μπορούν να απομονωθούν στα σπίτια τους ακόμα κι αν νοσούν ήπια ή είναι ασυμπτωματικοί.

Όταν η Omicron εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Σαγκάη πριν από ένα μήνα, τέθηκαν σε καραντίνα μόνο ορισμένες περιοχές. Στη συνέχεια, καθώς ο ιός εξαπλώνονταν, οι αξιωματούχοι εφάρμοσαν ένα lockdown όπου η πόλη χωρίστηκε στα δύο και σε κάθε ένα από τα δύο μέρη εφαρμόζονταν ξεχωριστά μέτρα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι παραγγέλνουν φαγητό και νερό και λαμβάνουν από την κυβέρνηση λαχανικά, κρέας και αυγά.

protothema.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.