Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Κορωνοϊός: 93 θάνατοι και 19.504 νέα κρούσματα σήμερα! 484 οι διασωληνωμένοι ασθενείς! Δραματική προειδοποίηση για νέες μεταλλάξεις από τον επικεφαλής της BioNTech! Έρχονται νέα «παν-εμβόλια» – Πότε θα είναι έτοιμα;

Σε 19.504 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 93 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 25.095.

Παράλληλα, σε 484 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο «χάρτης» της πανδημίας

Αυξημένες πιθανότητες επαναλοίμωξης με «Όμικρον»
Τέσσερις στους δέκα που είχαν εκδηλώσει στο παρελθόν COVID-19 λόγω προηγούμενων στελεχών του SARS-CoV-2 θα μολυνθούν ξανά εάν εκτεθούν στην παραλλαγή «Ομικρον».

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση σε επαναμολύνσεις που έχουν καταγραφεί στο Κατάρ και η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα ως επιστολή στον εκδότη στο περιοδικό New England of Medicine, για τα στελέχη του κορωνοϊού «Αλφα», «Βήτα» και «Δέλτα» η προηγούμενη λοίμωξη προστάτεψε από συμπτωματική επαναλοίμωξη σε επίπεδα υψηλότερα από 85%, ενώ με τη μετάλλαξη «Ομικρον» αυτό το επίπεδο πέφτει στο 56%. Ωστόσο στην ίδια ανάλυση φαίνεται ότι προσφέρεται σημαντική προστασία έναντι βαριάς νόσου και COVID-19, αν και ο αριθμός των βαριά νοσούντων στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν πολύ μικρός. Επιπλέον, ακόμα δεν είναι γνωστό το ποσοστό επαναλοίμωξης «Ομικρον» με «Ομικρον», το οποίο πιθανολογείται ότι θα είναι υψηλότερο του 56%.

BioNTech: Καλύτερα προετοιμασμένοι για νέες μεταλλάξεις
Ο κόσμος είναι «καλύτερα προετοιμασμένος» να αντιμετωπίσει μελλοντικές μεταλλάξεις του ιού, δήλωσε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία εργάζεται για την παρασκευή ενός εμβολίου για την Όμικρον.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο mRNA εμβόλιο κατά του ιού από κοινού με την Pfizer.

«Πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα» πρόσθεσε.

Moderna: Έτοιμο τον Αύγουστο του 2023 το «παν-εμβόλιο»
Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο ο εκτελεστικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, σε ενάμιση χρόνο θα είναι εφικτή η χορήγηση διπλού εμβολίου, που θα αντιμετωπίζει τόσο τον κορωνοϊό όσο και τη γρίπη. Παράλληλα, εκτίμησε ότι σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο και το ανανεωμένο εμβόλιο Covid-19 που θα προστατεύει και από την Όμικρον.

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος επιχειρηματίας και μάνατζερ τόνισε ότι το διπλό αυτό εμβόλιο αναμένεται να είναι έτοιμο ως τον Αύγουστο του 2023 και η τιμή του θα είναι αντίστοιχη του υπάρχοντος εμβολίου της γρίπης, άρα εφικτό να αποκτηθεί και από λιγότερο εύρωστα κράτη.

Το «παν-εμβόλιο», όπως το αποκάλεσε, θα αντιμετωπίζει ακόμη και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού, συνιστώντας μια επαναστατική πρόοδο στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.