Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Κορωνοϊός: Προς κατάργηση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους! 52 θάνατοι και 8.369 νέα κρούσματα σήμερα! 370 οι διασωληνωμένοι ασθενείς!

Σε 8.369ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, ανακοινώθηκαν 52 θάνατοι.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 370 ασθενείς.

Με… μέτρο θα πέσουν οι μάσκες εντός κλειστών χώρων
Το πρώτο βήμα για τη χαλάρωση ενός εκ των μέτρων που χαρακτηρίζουν την πανδημία COVID-19 έγινε. Από το Σάββατο η χρήση μάσκας προσώπου σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική. Η χαλάρωση αυτού του μέτρου συνοδεύεται με μία ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας όταν επικρατεί συνωστισμός, καθώς και από άτομα που ανήκουν σε ομάδες πληθυσμού με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης και από ανεμβολίαστους. Oπως άλλωστε αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, «το μήνυμα “πετάμε τις μάσκες” είναι λάθος».

Το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της πανδημίας αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση και για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με διαβάθμιση κινδύνου. Για παράδειγμα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να «αποχωριστούμε» τη μάσκα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπου επικρατεί συνωστισμός και δεν αερίζεται ο χώρος ή στα σούπερ μάρκετ, ενώ αντίθετα θα είναι πιο εύκολη μία χαλάρωση της χρήσης της σε έναν εργασιακό χώρο με λίγους –εμβολιασμένους– εργαζομένους και με ανοιχτά παράθυρα.

Αποσυμπιέζεται το ΕΣΥ – Σωτήρια η αναμνηστική δόση
Ταχεία υποχώρηση του αριθμού των σοβαρών περιστατικών της COVID-19 και των ημερήσιων θανάτων καταγράφεται τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας, γεγονός που επιτρέπει στους ειδικούς επιστήμονες να εξετάζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη χαλάρωση μέτρων που είχαν ληφθεί με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου έως σήμερα ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας έχει μειωθεί κατά 30,7% – από 570 κατά μέσο όρο που ήταν την πρώτη εβδομάδα του μήνα σε 440 την τελευταία, και περίπου 400 την περασμένη Τετάρτη.
Αντίστοιχα ο αριθμός των θανάτων ασθενών με COVID-19 μειώθηκε κατά 43,3% – από 104 κατά μέσο όρο ημερησίως στις αρχές Φεβρουαρίου σε 59 στο τέλος του μήνα.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.