Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Κορωνοϊός – Κόκκινος συναγερμός μετά το ρεκόρ νέων κρουσμάτων! Έρχονται νέα μέτρα με λουκέτα στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης! Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί τον τελευταίο μήνα! Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις των αποφάσεων!

Κόκκινος συναγερμός σήμανε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις τάξεις των ειδικών μετά το νέο ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε εχθές στη χώρα μας.

Ειδικότερα, το νέο υψηλό με 4.696 νέα κρούσματα, οδηγεί αναπόφευκτα σε σκέψεις για την επιβολή μέτρων, την ώρα ειδικά που αυξάνεται η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 404 ασθενείς. Το Σάββατο, επίσης, ανακοινώθηκαν 38 νέοι θάνατοι οδηγώντας τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία στην χώρα μας σε 15.894.

Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης -μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ- στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για μια σειρά από μέτρα, ειδικά για περιοχές που προκαλούν ανησυχία, όπως η Θεσσαλία, η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση.

«Εννοούμε μέτρα σε ακραίες συνθήκες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Δεν εννοούμε lockdown, αλλά μέτρα για να μειωθεί η πιθανότητα να έρθουν σε επαφή οι ανεμβολίαστοι. Ίσως να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα σε αυτές τις περιοχές. Υπάρχει επιτυχημένο παράδειγμα με την απαγόρευση του καπνίσματος. Για παράδειγμα να φαίνεται με απόδειξη ο έλεγχος στα μαγαζιά. Αυτά τα μέτρα να έχουν σκοπό την αύξηση του εμβολιασμού. Το πιο βασικό είναι να αντέξει το Σύστημα Υγείας και με κάθε τρόπο θα πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός σε τοπικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

«Έσπασε» το φράγμα των 1.000 θανάτων τον Οκτώβριο
Η αγωνία των ειδικών εντάθηκε από γεγονός ότι το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (4.696) σημειώθηκε το Σάββατο που κατά κανόνα πραγματοποιούνται πολύ λιγότερα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε σχέση με τις καθημερινές.

Παράλληλα, έσπασε και το «ψυχολογικό όριο» του τετραψήφιου αριθμού στις απώλειες συμπολιτών μας από COVID-19 τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 1.034 συνάνθρωποι μας ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), η εικόνα είναι κρίσιμη σε αντίθεση με την Αττική η οποία δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τις εισαγωγές νέων ασθενών.

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms
Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms. Παράλληλα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.