Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Κορωνοϊός – Επίτροπος Υγείας ΕΕ: Αρχές του 2021 πιθανόν το εμβόλιο κατά του Covid 19

4

Την ανάγκη αυξημένης επαγρύπνησης έναντι του κορωνοϊού υπογράμμισε το Σάββατο η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία εκτίμησε ότι από τις αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο έναντι του Covid 19.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η Ελληνοκύπρια Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε πως η Κομισιόν, σε συνεργασία με τα κράτη – μέλη, είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο.

«Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κυριακίδου.

Η ίδια σημείωσε, παράλληλα ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

Τέλος, η κυρία Κυριακίδου σημείωσε πως η προσήλωση των κρατών – μελών της ΕΕ θα πρέπει να παραμείνει στην αποτροπή της διασποράς του ιού, καθώς από το ερχόμενο φθινόπωρο, η Ευρώπη των 27 θα βρεθεί αντιμέτωπη, πέραν του Covid 19, και με την εποχική γρίπη.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.