Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Καταγγελία φαρμακοποιού: «Περιμέναμε self test και μας έστειλαν rapid»

Υπό συναρμολόγηση σε 25αδες έφτασαν τα self test στα φαρμακεία αντί για ατομικά κιτ. Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί.

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης οι φαρμακοποιοί οι οποίοι αντί να παραλαμβάνουν τα self test έτοιμα σε ατομικά κιτ που θα τα δίνουν άμεσα στους ενδιαφερόμενους με το ΑΜΚΑ τους, παρέλαβαν χύμα σε 25αδες κάθε τεμάχιο που πρέπει να έχει μέσα το self test.

Αυτό σημαίνει, θα πρέπει οι ίδιοι να τα ξεπακετάρουν και να φτιάχνουν το κάθε self test με όσα πρέπει να έχει μέσα (μπατονέτα, μπουκαλάκι, αντιδραστήρας) και ύστερα να το παραδίδουν στο κοινό.

«Αυτά δεν είναι self τεστ είναι rapid test για τα μικροβιολογικά εργαστήρια» είπε μιλώντας στο Open ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές δείχνοντας τα προϊόντα που παρέλαβε.

«Μια χαρά είναι τα προϊόντα, αξιόπιστα αλλά για άλλη δουλειά» συμπλήρωσε σημειώνοντας πώς το ξεπακετάρισμα εντός του φαρμακείου και δεν είναι ασφαλές αλλά και με τη ζήτηση που θα προκύψει οι φαρμακοποιοί δεν διαθέτουν χρόνο για τέτοια διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

 

«Θα παίζουμε lego κουτάκια την ώρα που έρχεται ο πολίτης» λέγοντας παράλληλα πώς η διαδικασία είναι δύσχρηστη και για τον πολίτη και για τον φαρμακοποιό.

loading...