Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Θρίλερ με 68 νεκρούς σε οίκο ευγηρίας-Πέθαναν όλοι από την ίδια αιτία

Θρίλερ με 68 νεκρούς από την ίδια αιτία σε έναν από τους πιο γνωστούς οίκους ευγηρίας στα Χανιά από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως σήμερα.

Σε όλες τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου είχε γραφτεί ως αιτία θανάτου η ανακοπή.

Το θέμα που ανέδειξε αποκλειστικά το parakritika.gr πριν από ένα μήνα για την με εισαγγελική εντολή έρευνα της Ασφάλειας Χανίων για αξιόποινες πράξεις σε οίκο ευγηρίας φαίνεται ότι παίρνει πανελλαδικές διαστάσεις, μετά και την εκταφή σορού γυναίκας που έγινε το πρωί της Πέμπτης σε χωριό της Κισσάμου.

Η οικογένειά της καταγγέλλει ότι η αιτία θανάτου ήταν τραυματισμός.

Η υπόθεση δείχνει να ανοίγει περαιτέρω, καθώς οι 24 περιπτώσεις που ερευνώνται από τα στοιχεία που παραδόθηκαν από το Ληξιαρχείο Χανίων, έχουν φτάσει τις 68 (προφανώς και από άλλα ληξιαρχεία), σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια, η οποία είχε ζητήσει να παραδοθούν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, καθώς και ιατρικές γνωματεύσεις, αφού ως αιτία αναφέρεται η ανακοπή καρδιάς χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εκταφή της ηλικιωμένης που απεβίωσε πριν από 11 μήνες ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Κίσσαμο, παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας και τεσσάρων ιατροδικαστών, αλλά και πραγματογνωμόνων από την οικογένεια και την δομή, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ζητήθηκε φύλαξη όλη τη νύχτα του νεκροταφείου από άνδρες του Α.Τ. Κισσάμου.

Το ζήτημα που ανακύπτει είναι πώς δόθηκε η εντολή από τον Εισαγγελέα να προχωρήσει η έρευνα με την εκταφή της συγκεκριμένης ηλικιωμένης και βέβαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η εξέλιξη του θέματος ως προς το αν θα ζητηθούν και άλλες εκταφές, προκειμένου να προχωρήσει ακόμη περισσότερο η Ασφάλεια Χανίων.

Θα πρέπει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι τουλάχιστον από το Ληξιαρχείο του Δήμου Χανίων, σύμφωνα και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Νίκο Χαζηράκη, είχαν παραδοθεί φάκελοι για 24 περιπτώσεις, οπότε, ο αριθμός 68 δείχνει ότι η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά από την Ασφάλεια, με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που παρουσιάζει αποκλειστικά το parakritika.gr, η Ασφάλεια Χανίων ζητάει στις 23 Μαρτίου από τα ληξιαρχεία όλη της Κρήτης να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ……. το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.

Παράλληλα ζητούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου των τεθνεώτων ατόμων.

Θρίλερ με 68 νεκρούς σε οίκο ευγηρίας-Πέθαναν όλοι από την ίδια αιτία

Αλλεπάλληλα τα ρεπορτάζ για την υπόθεση

Στην σκοτεινή αυτή υπόθεση που διαδραματίζεται στην Κρήτη, με εντολή του εισαγγελέα θα διερευνηθεί η υπόθεση 68 θανάτων ηλικιωμένων, μέσα σε 1 χρόνο! Όλοι φιλοξενούνταν στην ίδια δομή και έφυγαν από την ζωή από την ίδια αιτία θανάτου…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ και από το MEGA εδώ:

Πηγή: skai.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.