Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η MYTILINEOS νοίκιασε 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα Ericson επανδρωμένα με πιλότους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Ουσιαστική συνεισφορά στη μάχη κατά των πυρκαγιών αποτελεί η κίνηση της ΜΥΤΙLINEOS να ενοικιάσει 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα Ericson, πλήρως επανδρωμένα, προκειμένου το επόμενο δίμηνο να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα, όπου και όταν χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, η MYTILINEOS σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τη ΓΓΠΠ ξεκίνησε ένα σαφάρι ανεύρεσης και μεταφοράς κατάλληλων πυροσβεστικών ελικοπτέρων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη μάχη που δίνει με τις φωτιές αυτό το καλοκαίρι.

Τα ελικόπτερα αυτά βρέθηκαν στην Αυστραλία. Πρόκειται για 4 ελικόπτερα BELL 214 BI της αμερικανικής εταιρείας Ericson Inc, πλήρως στελεχωμένα με ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης που αποτελείται από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές, τα οποία βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη χώρα μας και θα παραμένουν για δύο μήνες από την άφιξή τους. Το κόστος διάθεσης των ελικοπτέρων (3,3 εκατ. ευρώ) ανέλαβε πλήρως η MYTILINEOS.

Η ανακοίνωση της ΜΥΤΙLINEOS για τα 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα

Οι πρωτοφανείς πυρκαγιές, οι οποίες μαίνονται από τις αρχές του Αυγούστου και προκαλούν τεράστιες καταστροφές στο πέρασμά τους, απαιτούν, μεταξύ άλλων, και την άμεση αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πυροσβεστικών μέσων και συναφούς εξοπλισμού, προκειμένου να ανακοπεί η άνευ προηγουμένου εξάπλωσή τους.

Από την πρώτη στιγμή που το μέγεθος της καταστροφής άρχισε να φαίνεται, η MYTILINEOS αποφάσισε άμεσα να βοηθήσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Σε συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία και τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η προσπάθεια ανεύρεσης και μεταφοράς πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που είχε περισσότερη ανάγκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετά από τιτάνιες προσπάθειες, ανευρέθησαν στην Αυστραλία τα πιο κατάλληλα για την περίπτωση και υψηλότερης ποιότητας ελικόπτερα BELL 214 BI της αμερικανικής εταιρείας Ericson Inc, πλήρως στελεχωμένα με ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης που αποτελείται από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές. Τα ελικόπτερα αυτά, αφού εγκρίθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παραδίδονται στο Ελληνικό Δημόσιο, για να συμβάλουν δυναμικά στην κατάσβεση των ενεργών μετώπων στη χώρα.

Τα ελικόπτερα αυτά (4 τον αριθμό) είναι καθ’ οδόν προς τη χώρα μας, θα παραμείνουν δε 60 μέρες από την ημερομηνία άφιξής τους, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων ή νέων πυρκαγιών, ενώ το κόστος διάθεσης των ελικοπτέρων (€3,3 εκατ.) ανέλαβε πλήρως η MYTILINEOS.

Το κατά πόσον οι φωτιές που κατέκαψαν τη χώρα ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων ελλείψεων και προβλημάτων του κρατικού μηχανισμού, ή μία επιπλέον απόδειξη των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, θα το πουν οι ειδικοί την επόμενη μέρα. Η MYTILINEOS έχει ήδη καταστεί η πρώτη ελληνική εταιρεία και από τις πρώτες βιομηχανίες στην Ευρώπη και τον κόσμο που έθεσε σαφείς στόχους για ελαχιστοποίηση του ανθρακικού της αποτυπώματος, ενώ το σύνολο της στρατηγικής της διέπεται από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις και κάθε φορά που η πατρίδα μας καλεί, προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι, με καίριο και αποτελεσματικό τρόπο. Δεσμευόμαστε ακόμα ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανοικοδόμησης των καμένων περιοχών και αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, στα σώματα ασφαλείας, τους εθελοντές και όλους όσοι υπερέβησαν εαυτούς για να περιορίσουν τη μεγάλη καταστροφή στη χώρα.

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή τη δωρεά τεσσάρων μισθωμένων ελικοπτέρων Bell214-Β1 από την εταιρεία MYTILINEOS δήλωσε:

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού εναέριου στόλου και μια κίνηση που τιμά ιδιαίτερα την εταιρεία Μυτιληναίου, ιδίως στην παρούσα συγκυρία που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

Τα νέα τέσσερα ελικόπτερα που προστίθενται στις δυνάμεις μας έρχονται να συμπληρώσουν και τη συνδρομή που ήδη δέχεται η χώρα μας σε εναέρια μέσα, οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα.

Ολόκληρη η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας για την προσφορά τους και την έμπρακτη συμβολή τους στο κρίσιμο έργο της αεροπυρόσβεσης».

iefimerida.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.