Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η Τουρκία θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά και παίζει τα προσχήματα

Η Τουρκία μπορεί να εκσυγχρονίσει τα μαχητικά της F-16 ή να αγοράσει νέα F-16 αξιοποιώντας τα 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια που έχει πληρώσει για το πρόγραμμα F-35 στις ΗΠΑ, ή να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στην παγκόσμια αγορά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Milliyet.

Πηγή tribune

Είναι σαφές ότι το τουρκικό καθεστώς «παίζει» με την ιδέα αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και μάλιστα ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τους S-400, που αρχικά ζήτησαν προσχηματικά Patriot από την Αμερική και όταν δεν τους πήραν αγόρασαν το ρωσικό σύστημα.

Βεβαίως εδώ πρέπει να τεθεί ευθέως ένα ζήτημα και να απαντηθεί: Μπορεί η Τουρκία να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Δύσης εάν μετά τους S-400 αποκτήσει και ρωσικά μαχητικά;

Παράλληλα, η Τουρκία με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας επαναλαμβάνει τα περί «υπεράσπισης της Γαλάζιας Πατρίδας», όπως έγραψε το Militaire.gr δημοσιεύοντας και τους χάρτες των Τούρκων.

Ο Καλίν απαντά στις άκρως επιπόλαιες και γι΄ αυτό επικίνδυνες «αναλύσεις» που ακούγονται στην Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες ο Ερντογάν απλά «παζαρεύει» μία συνάντηση με τον Μπάϊντεν, «εκβιάζοντας» με αγορές ακόμη και από τη Ρωσία.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.