Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η Τουρκία εξάγει εκπαιδευτικό αεροσκάφος η Ελλάδα θα πληρώσει 1,8 δις για να της νοικιάζουν!

Ο Νίγηρας έγινε η πρώτη χώρα που αγόρασε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hürkuş που κατασκευάστηκε από την Turkish Aerospace Industries (TAI), γράφει το Defense News.

Η Τουρκία διαπραγματευόταν την πώληση των Hurkus και στη Βολιβία. Στη φωτογραφία ο Μοράλες σ΄ ένα από τα τουρκικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Η είδηση έρχεται την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να βάλει τους πολίτες της να πληρώσουν 1,8 δις για να της …νοικιάζουν εκπαιδευτικά αεροσκάφη οι ισραηλινοί της Elbit!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με τον ομόλογό του στον Νίγηρα Πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τους.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Bayraktar) TB2, τα αεροσκάφη Hürkuş και τα τεθωρακισμένα οχήματα που θα προμηθευτεί ο Νίγηρας από την Τουρκία θα ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας του», αναφέρεται σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πορεδρικό μέγαρο της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της TAI, Temel Kotil, είχε αποκαλύψει προηγουμένως σε συνέντευξή του στο CNN Türk ότι το Hürkuş θα εξαχθεί , αλλά δεν κατονόμασε τη χώρα. Ο Kotil αποκάλυψε επίσης ότι η σύμβαση για την εξαγωγή είχε υπογραφεί και το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται να παραδοθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

«Η πώληση του Hürkuş σηματοδοτεί την πρώτη εξαγωγή στρατιωτικού αεροσκάφους της Τουρκίας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με εγχώριους πόρους», δήλωσε ο Kotil.

Δεν είναι σαφές πόσα αεροσκάφη έχει αγοράσει ο Νίγηρας. Το Defense News σημειώνει ότι ο Kotil είχε πει σε συνέντευξή του τον Απρίλιο ότι η TAI περίμενε να εξάγει 12 αεροπλάνα Hürkuş-C.

Το Hürkuş είναι ένα διθέσιο στροβιλοκινητήριο αεροσκάφος σχεδιασμένο για την εκπαίδευση πιλότων και την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης ή ακόμα και «ελαφράς» επίθεσης. Η παραλλαγή Hürkuş-C έχει σχεδιαστεί για αποστολές υποστήριξης. Μπορεί να μεταφέρει οπλικό φορτίο 3.300 λιβρών και να απογειωθεί από «πρόχειρους» διαδρόμους.

militaire.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.