Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Η Ρόδος το φθινόπωρο: Γιατί αξίζει να την επισκεφτείτε

Συχνά, όταν ακούμε το όνομα κάποιου ελληνικού νησιού, το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στο καλοκαίρι.

Δεν είναι όμως μόνο το καλοκαίρι, ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε κάποιο νησί.

Η Ρόδος, ο αγαπημένος προορισμός πολλών ανθρώπων, είναι σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε ακόμη και αν το καλοκαίρι έχει φύγει.

Και αν αναρωτιέστε πώς θα γυρίσετε εύκολα το μεγάλο αυτό νησί, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στη Ρόδο, για να μετακινείστε άνετα.

Πάμε όμως να δούμε αμέσως τώρα, τρεις βασικούς λόγους, που αξίζει να επισκεφτείτε τη Ρόδο το φθινόπωρο. 

Περισσότερη ηρεμία

Το καλοκαίρι, το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων γεμίζει επισκέπτες, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίζουν από κίνηση.

Με το πέρασμα όμως του καλοκαιριού, το νησί “ηρεμεί”, καθώς οι τουρίστες επιστρέφουν πίσω. Αυτό σημαίνει ότι το φθινόπωρο, σας δίνει περισσότερο “χώρο” για να βιώσετε τη Ρόδο και την καθημερινότητά της.

Η εξερεύνηση λοιπόν στις περιοχές του νησιού γίνεται ευκολότερη, αλλά έχετε και την ευκαιρία, να νιώσετε τους καθημερινούς παλμούς της Ρόδου καλύτερα. Ειδικά αν δεν προτιμάτε τα έντονα πλήθη.

Μπορείτε ακόμη να περιηγηθείτε πιο ανέλεμα στο νησί. Όπως για παράδειγμα, να επισκεφτείτε τη Λίνδο και την Ακρόπολή της, να κάνετε βόλτες στην όμορφη Ιαλυσό ή να ανακαλύψετε τα ιδιαίτερα τοπικά χωριά. Όπως είναι οι πολύχρωμες Φάνες, η Κοσκινού, η Λαχανιά και άλλα πολλά.

Δεν έχουν… έρθει ακόμη τα κρύα

Το φθινόπωρο στη Ρόδο δεν είναι ψυχρό. Μπορεί να μην είναι όσο θερμό είναι το καλοκαίρι, το κρύο όμως αργεί να επισκεφτεί το νησί των ιπποτών.

Σκεφτείτε μόνο ότι η μέση θερμοκρασία το Σεπτέμβρη, είναι 24 – 25 βαθμοί κελσίου, τον Οκτώβρη 21 και το Νοέμβρη περίπου στους 17.

Η Ρόδος διατηρεί λοιπόν μια αρκετά καλή θερμοκρασία το φθινόπωρο, που είναι ταυτόχρονα και πιο δροσερή απ΄ το καλοκαίρι. Αν λοιπόν δεν είστε “οπαδοί της έντονης ζέστης”, το φθινόπωρο είναι κατάλληλο για εξορμήσεις στο νησί.

Έχει πολλά μέρη να δείτε και πράγματα να κάνετε

Αν φοβάστε μήπως ξεμείνετε από μέρη να δείτε και πράγματα να κάνετε στη Ρόδο, τότε ξανασκεφτείτε το. Αφού, το ιδιαίτερο αυτό νησί, προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους επισκέπτες του.

Μπορείτε ας πούμε να επισκεφτείτε τα μουσεία του νησιού ή άλλα μέρη:

Όπως για παράδειγμα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου και το επιβλητικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη, για να σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή

Μπορείτε ακόμη να ανακαλύψετε το μαγευτικό κόσμο της θάλασσας στο Ενυδρείο της Ρόδου, να πάτε μια… βόλτα μέχρι τα αστέρια απολαμβάνοντας το ρόφημά σας στο Astronomy Cafe και άλλα πολλά.

Έχετε ακόμη τη δυνατότητα να παρευρεθείτε σε διαφορετικά φεστιβάλ του νησιού, που αρκετά από αυτά, πραγματοποιούνται συνήθως το φθινόπωρο. Όπως για παράδειγμα το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου.

Είστε λάτρεις της φύσης ή της πεζοπορίας; Τότε μπορείτε να περιηγηθείτε σε ονειρικά μέρη έντονης φυσικής ομορφιάς. Όπως είναι η διάσημη Κοιλάδα των Πεταλούδων ή οι Επτά Πηγές.

Το νησί των ιπποτών, σίγουρα δε χάνει τη μαγεία του με την έξοδο του καλοκαιριού και σίγουρα έχει πολλές διαφορετικές πτυχές για κάθε είδος επισκέπτη.

Αν η επίσκεψη στη Ρόδο σας φαίνεται δελεαστική, μπορείτε να ανακαλύψετε εύκολα το νησί νοικιάζοντας αυτοκίνητο απ’ την Kalithea Rent a Car, για να κινείστε άνετα οποιαδήποτε στιγμή.

loading...