Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η προέλευση των Ελλήνων – Hellas-Now

Από πού κατάγονται οι σημερινοί Έλληνες. Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων. Το αιρετικό αυτό άρθρο, το οποίο ενδεχόμενα απηχεί και γενικότερες απόψεις, ήταν στηριγμένο αποκλειστικά στις θεωρίες του Φαλμεράγιερ, όπου, σύμφωνα με αυτές «…η ελληνική φυλή έχει τελείως εξολοθρευτεί από την Ευρώπη. Η φυσική ομορφιά, το μεγαλείο του πνεύματος, η απλότητα των συνηθειών, η καλλιτεχνική δημιουργία, οι αθλητικοί αγώνες, οι πόλεις, τα χωριά, το μεγαλείο των μνημείων και των αρχαίων ναών, ακόμα και το όνομα του λαού, έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα…».

Για τον Φαλμεράγιερ, πρόγονοι των σύγχρονων Ελλήνων είναι κατά κύριο λόγο οι Σλάβοι και οι Αλβανοί που μετανάστευσαν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι σύγχρονοι Έλληνες να αποτελούν στην ουσία μια σλαβική φυλή αναμεμιγμένη με Αλβανούς και ελληνόφωνους Βυζαντινούς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τον Βόσπορο, τη Θράκη κλπ.

Αλλά ποιος ήταν ο Φαλμεράγιερ; Ο Γιάκομπ – Φίλιπ Φαλμεράγιερ ήταν περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις περιηγητικές αφηγήσεις του και για τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων. Στα βιβλία του «Ιστορία της Χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους» και «Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων» που γράφτηκαν στη δεκαετία του 1830 διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από τη φυλή των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά προέρχονται από Σλάβους.

«Ούτε μια απλή σταγόνα αίματος, γνήσιου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας», έγραφε ο Φαλμεράγιερ. Ο Φαλμεράγιερ, όμως, δεν ήταν επιστήμονας και η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε για να βγάλει τα συμπεράσματά του ήταν ανύπαρκτη. Τη δεκαετία του ́60 η επιστημονική έρευνα του Α.Ν. Πουλιανού αντικρούει τη δογματική θεωρία του Φαλμεράγιερ. Ο ερευνητής, αφού μελέτησε ανθρωπομετρικά μεγάλο αριθμό ατόμων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, καταλήγει με επιστημονική μεθοδολογία ότι υπάρχει ανθρωπολογική συνέχεια των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Αλλά σήμερα, η πλέον επιστημονική μέθοδος για τη διερεύνηση της φυλετικής ταυτότητος είναι η μελέτη του γενετικού υλικού (DNA) του πληθυσμού.
Τη δεκαετία του ́90 έγκυρη πολυκεντρική επιστημονική έρευνα (στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας καθηγητής της Γενετικής Κ. Τριανταφυλλίδης) έδειξε ότι σε συντριπτικό ποσοστό οι σημερινοί Έλληνες έχουν το ίδιο DNA με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής. Η έρευνα λέει με απλά λόγια ότι οι σημερινοί Έλληνες έχουν το DNA των Αρχαίων Ελλήνων.

Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα δεν αποτελεί επιχείρημα φυλετικής υπεροχής μας. Άλλωστε η ανάμιξη γενετικού υλικού έχει αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Δεν θα πρέπει, όμως, να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα ρατσιστικών απόψεων και πρακτικών. Ούτε και ως άλλοθι για την επιστημονική επένδυση ακραίων εθνικιστικών ιδεολογιών, οι οποίες, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη περίοδο, δεν προσφέρουν, κατά την άποψή μου, καλές υπηρεσίες στην πατρίδα μας. Αλλά ούτε θα πρέπει να παραποιείται η επιστημονική αλήθεια στο όνομα μιας στρεβλής «προοδευτικότητας»…

Μπορεί η οικονομία μας να έχει καταρρεύσει και το κύρος της χώρας μας, μέχρι πρόσφατα, να ήταν ανύπαρκτο, ιδιαίτερα για τους Γερμανούς εταίρους μας, την Ιστορία μας, όμως, την προέλευσή μας και το DNA μας, που τόσο τους ενοχλούσε (ή και τους ενοχλεί…), δεν μπορούν να τα ακυρώσουν.
Και η Ιστορία μας, η προέλευσή μας και το DNA μας, μάς έφεραν από μακριά, αλλά θα μας πάνε ακόμα μακρύτερα…
Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης
(Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών)
23η Ιουνίου 2012.

Στις 15 Οκτωβρίου του ́94 γιορτάστηκαν τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Φρειδερίκου Νίτσε. Να τι έγραψε για τους Έλληνες ο μεγάλος αυτός διανοητής, στο βιβλίο του: «Η Γέννηση της Τραγωδίας από το Πνεύμα της Μουσικής»: «..Σχεδόν σε κάθε εποχή οι διαδοχικοί πολιτισμοί προσπάθησαν με αγανάκτηση να αποσείσουν το ζυγό των Ελλήνων, γιατί κάθε προσωπική δημιουργία, ενώ εκ πρώτης όψεως θαυμαζόταν ειλικρινά σαν πρωτότυπη, δίπλα σε αυτούς έχανε ξαφνικά το χρώμα και τη ζωντάνια της και γινόταν έκτρωμα αδέξιας μίμησης και γελοιογραφία.
‘Και κάθε στιγμή ξεσπάει για μία ακόμη φορά η υπόκωφη οργή, η μαζεμένη στα βάθη της καρδιάς, εναντίον αυτού του αλαζονικού λαού, που είχε την τόλμη να χαρακτηρίσει με το επίθετο «βάρβαρος» καθετί που του ήταν ξένο. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, λέμε, που διεκδικούν ανάμεσα στους λαούς μια ξεχωριστή θέση:
Όμως, ούτε ο φθόνος, ούτε η αχαλίνωτη συκοφαντία και η οργή κατόρθωσαν να αγγίξουν την αυθάδη τους γαλήνη.
Γι ́αυτό, μπροστά στους Έλληνες νιώθουμε ντροπή και δέος. Ας τολμήσουμε, επιτελούς, να διαλαλήσουμε πως οι Έλληνες κρατούν στα χέρια τους τα χαλινάρια της τέχνης μας, όπως άλλωστε και κάθε τέχνης…»
Φρειδερίκος Νίτσε
Γερμανός Διανοητής (1844-1900)

Τα πιο πάνω, άρθρο – σχόλιο του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη για τον Εβραίο Γιάγκοπ – Φίλιπ Φαλμεγάγιερ – δημοσιογράφο και το απόσπασμα από το βιβλίο του Γερμανού διανοητή Φρειδερίκου Νίτσε από το βιβλίο του: «Η γέννηση της τραγωδίας από το Πνεύμα της Μουσικής» τα αφιερώνουμε σ ́όλους αυτούς τους διώκτες του Ελληνισμού, αυτούς που προτιμούν να έχουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την τιμημένη Ελληνική Εθνική τους ταυτότητα τους «ελληνόφωνους», τους Φοίνικες, τους δοσίλογους και εχθρούς του έθνους. Τα «αφιερώνουμε» σ ́όλους αυτούς τους αγνώμονες και μνησίκακους που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι αν δεν ήταν η Αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα και ο πολιτισμός της θα ήταν ακόμα σε πρωτόγονη κατάσταση, ζώντας μέσα σε σπήλαια και τρώγοντας ο ένας τον άλλο ως καννιβαλιστές.

ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος
Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου
simerini.sigmalive.com

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.