Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η δίκη του Φίλιππου αλλάζει τροπή όταν καταθέτει η Βασιλική

Η Γη της Ελιάς spoiler: Η μεγάλη αυτή στιγμή αναμένεται να κρατήσει μέρες. Η Χάιδω προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της, κρατώντας χαμηλά το κεφάλι, χωρίς να αντιδρά. Αντίστοιχα, το ίδιο επιχειρεί να κάνει και ο Φίλιππος, θέλοντας να δείξει μετανιωμένος. Η δίκη του Φίλιππου ξεκινά και όλοι είναι σε τεράστιο πανικό. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι Στεφανέοι, ενώ από την απέναντι πλευρά οι Καπερνάροι εξοργισμένοι.

Η Γη της Ελιάς spoiler: Η δίκη του Φίλιππου αλλάζει τροπή όταν καταθέτει η Βασιλική

Την πρώτη ημέρα, στο ειδώλιο ανεβαίνει ο Στέφανος. Είναι πάρα πολύ σκληρός απέναντι στον Φίλιππο, περιγράφει την ημέρα που τον πυροβόλησε με κάθε λεπτομέρεια και λυγίζει μπροστά στους ενόρκους για το κακό που τον είχε βρει τότε.

Την ίδια μέρα, οι μάρτυρες υπεράσπισης του Στέφανου αναλύουν όλα όσα είδαν και άκουσαν, υποστηρίζοντας τον νεαρό Καπερνάρο, με σκοπό να δικαιωθεί. Η Αρετή παρακολουθεί την διαδικασία, έτοιμη να λυγίσει. Σειρά έχει ο Στάθης Καπερνάρος, ο πατέρας του “θύματος”. Εκείνος, υπακούοντας στις οδηγίες του Λυκούργου και θέλοντας να προστατεύσει και τα δύο του παιδιά, αναφέρει στο δικαστήριο πως όλα έγιναν από ένα λάθος του νεαρού Στεφανέα να υπερασπιστεί την τιμή του. Όλοι εκπλήσσονται από το πόσο ήρεμος δείχνει ο Στάθης, παρόλο που απειλούσε τους πάντες πριν τη μεγάλη αυτή ημέρα.

Η δίκη του Φίλιππου αλλάζει τροπή, όταν καταθέτει η Βασιλική. Η νεαρή ηρωίδα σπαράζει κατά τη διάρκεια της ομολογίας της. Ξεκινάει να αναπολεί, να μιλάει για την πρώτη τους γνωριμία, για το πόσο πολύ την αγαπάει, για την όμορφη οικογένεια που έχουν χτίσει. Η ίδια βουρκώνει, όπως βουρκώνουν κι αρκετοί μέσα στην αίθουσα.

Η επόμενη μέρα στο δικαστήριο βρίσκει τον Ιάκωβο, τον Μάνο και τη Μαργαρίτα να καταθέτουν υπέρ του Φίλιππου και να φωτίζουν πτυχές του χαρακτήρα και της συναισθηματικής του κατάστασης. Η Αρετή γίνεται έξαλλη και δε συμμετέχει στη διαδικασία αυτή. Βρίσκεται έξω από την αίθουσα και μαλώνει άσχημα με την Μυρτάλη, η οποία θέλει να παρακολουθήσει τη δίκη του Φίλιππου.

Σειρά, έχει ο Φίλιππος. Στο τέλος, ομολογεί το έγκλημά του και δηλώνει μετανιωμένος για όλα όσα έκανε. Οι ένορκοι έχουν μία πλήρη εικόνα και είναι έτοιμοι να κρίνουν το αποτέλεσμα. Θα αθωωθεί ή όχι;

Για την αρχική σελίδα « Η Γη Της Ελιάς » πατήστε ΕΔΩ

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.