Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης καταρρέει στην κηδεία του Νικήτα

Ο Αλέξης, παρά τις αντιρρήσεις της Μαργαρίτας, στην γη της ελιάς, αποφασίζει να πάει στην κηδεία του Νικήτα. Ο ίδιος κοιτάζει γύρω του χαμένος, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, ή μάλλον τί έχει κάνει. Η Μυρτάλη είναι βυθισμένη στην αγκαλιά της Ιουλίας και κλαίει με λυγμούς.

Αν και η Μαργαρίτα του έχει απαγορεύσει να πατήσει το πόδι του στην κηδεία, ο Αλέξης θεωρεί σωστό να πάει. Άλλωστε, είναι ο μοναδικός τρόπος να ρίξει στάχτη στα μάτια των άλλων…

Η Μυρτάλη είναι βέβαιη πως ο Αλέξης κρύβεται πίσω από τον φόνο του αγαπημένου της. Εκείνος έχει δώσει κατάθεση για τον ετεροθαλή αδελφό του, ενώ στη Μάνη επικρατεί ήδη τεράστια σύγχυση, μετά το φρικτό φονικό.

Γυρνώντας στο σπίτι, η Μυρτάλη εντοπίζει τον Νικήτα πεσμένο στο έδαφος, γεμάτο αίματα. Κάποιος τον σκότωσε με βίαιο τρόπο, με οργή κι αγανάκτηση. Ο Αλέξης, θέλοντας να δείξει πως ήταν κοντά στον αδελφό του, πηγαίνει στην κηδεία του μαυροφορεμένος, στην γη της ελιάς.

Στέκεται πάνω από τον τάφο του και καταρρέει. Βέβαια, αυτή η αντίδραση δεν είναι σχεδιασμένη. Ο Αλέξης καταρρέει στην πραγματικότητα. Βλέπει τον αδελφό του στο χώμα και αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό του. Δεν είναι καθόλου σε θέση να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα να ξεσπά έντονα.

Όλοι νομίζουν πως θρηνεί, πως πονάει για τον χαμό του αδελφού του. Η Μυρτάλη, όμως, τον παρατηρεί κι εξοργίζεται, θεωρώντας τον “καλό ηθοποιό”. Ένας νέος πόλεμος ξεκινάει μεταξύ τους…

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.