Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή βγάζει το λάδι στον Στάθη – «Θα σε αφήσω στον δρόμο…»

Μέρα με την ημέρα οι εξελίξεις στην σειρά Γη της Ελιάς είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές, καθώς τα πράγματα περιπλέκονται. Ανάμεσα σε αυτές, θα δούμε την Αρετή να κάνει πόλεμο στον Στάθη, λίγο πριν αποφασίσει τελικά και την χωρίσει.

Επεισόδιο 122

Οι δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι του Ιάκωβου τρέπονται σε άτακτη φυγή και το ανθρωποκυνηγητό ξεκινά. Ο Στέφανος με τη Μυρτάλη τσακώνονται λόγω της Ιουλίας και ο Στέφανος πηγαίνει στο πατρικό του για να κοιμηθεί.

Μετά από την γκάφα της Άννας, ο Στάθης είναι πεπεισμένος ότι η Βασιλική παντρεύεται κι αρχίζει να ψάχνει όπου μπορεί για να μάθει περισσότερα. To πάθος τού Ανέστη για την Ελένη φουντώνει, ενώ εκείνη κρατά ακόμα απόσταση «ασφαλείας» για ευνόητους λόγους. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος πηγαίνει στο μαγαζί της Μαρίνας και της μιλά σκληρά για όσα έγιναν με τον Μάνο.

Η Αθηνά ταράζεται όταν μαθαίνει για τη απόπειρα ληστείας και επισκέπτεται τον Ιάκωβο στο σπίτι του, όπου κάνουν μια μεγάλη συζήτηση κι έρχονται ακόμα πιο κοντά. Ο Ισίδωρος γίνεται διεκδικητικός και αναγκάζει την Ιουλία να διαλέξει ανάμεσα σ’ αυτόν και στον Ιάκωβο για το ποιος θα τη συνοδεύσει νύφη στην εκκλησία. Μια αιμορραγία τρομάζει τη Βασιλική και τον Φίλιππο.

Η γη της ελιάς – δευτέρα 10/1/22 επεισόδιο 122 – TRAILER (HD)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Επιστρέφουν στη Μάνη η Βασιλική και ο Φίλιππος

Στη Γη της Ελιάς, ήταν θέμα χρόνου να μαθευτεί ο γάμος της Βασιλική με τον Φίλιππο και αυτή η στιγμή δεν άργησε να έρθει για τους γονείς της Βασιλικής. Η οργή του Στάθη κορυφώνεται και ξεσπάει παντού, την ίδια στιγμή που το ζευγάρι αποφασίζει να γυρίσει πίσω, καθώς δεν υπάρχει πια λόγος να κρύβεται.

Ο Στάθης βρίσκεται σε δεινή ψυχολογική θέση, καθώς αδυνατεί να πιστέψει πως έχασε την Ιουλία οριστικά και συγκρούεται με τον Ισίδωρο, ο οποίος τον προειδοποιεί σε έντονο ύφος: «Η Ιουλία είναι πλέον παντρεμένη, κοίτα να κρατηθείς μακριά της», του τονίζει.

Την ίδια στιγμή η Αρετή κάνει μια τελευταία προσπάθεια να φέρει τον Στάθη κοντά της, αλλά δεν τα καταφέρνει. Στο μεταξύ ο Πότης βλέπει φωτογραφία από τον γάμο της Βασιλικής στο κινητό της Αννας και τη δείχνει στον Στάθη: «Να ζήσουν και να ευτυχήσουν κυρ-Στάθη. Να τους χαίρεσαι», του λέει και ο Στάθης μόλις βλέπει τη φωτογραφία τρελαίνεται. Η αποκάλυψη του γάμου της Βασιλικής με τον Φίλιππο βγάζει τον Στάθη εκτός εαυτού, ενώ τα νέα για τον γάμο τα μαθαίνουν και η Αρετή με τον Στέφανο.

Η Αρετή έξαλλη θέλει να πάει στο σπίτι της Χάιδως και να της ορμήσει: «Δεν θα βγει ζωντανή από τα χέρια μου», λέει, αλλά ο Στάθης αναλαμβάνει να κάνει εκείνος το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών, ξεκινώντας πρώτα από τον Αποστόλη: «Καλά, δεν ντρέπεστε κι εσύ και η αδελφή σου να με κοροϊδεύετε μπροστά στα μούτρα μου;», τους ρωτάει, ενώ ο Αποστόλης του εξηγεί ότι πραγματικά δεν ήξερε τίποτα.

Μετά από αυτό, η Αννα ειδοποιεί τη Βασιλική: «Τα ξέρουν όλα οι γονείς σου, μη ρωτάς πώς. Το θέμα είναι ότι ο πατέρας σου ήρθε εδώ και έκανε μεγάλη φασαρία», την ενημερώνει και η Βασιλική πανικοβάλλεται. Ο Λυκούργος και η Μαργαρίτα είναι οι επόμενοι που θα μπουν στο στόχαστρο του Στάθη, καθώς απεικονίζονται στις φωτογραφίες του γάμου. Ο Στάθης, θολωμένος από τον θυμό του, χτυπά την πόρτα της Χάιδως και απαιτεί να μάθει πού βρίσκεται η Βασιλική, για να της πει κατά πρόσωπο όλα αυτά που τον πνίγουν.

Η Χάιδω και ο Φίλιππος αρνούνται να του δώσουν πληροφορίες κι έτσι γίνονται εκείνοι αποδέκτες της οργής του: «Θα μου το πληρώσετε. Μάνα και γιος πήρατε το κορίτσι μου, για να με εκδικηθείτε, αλλά δεν ξέρετε τι σας περιμένει», ισχυρίζεται. Ούτε η Μαργαρίτα, όμως, θα καταφέρει να αποφύγει τη σύγκρουση μαζί του. Ο Στάθης της μιλά απαξιωτικά και την κατηγορεί για ανευθυνότητα. Πιο σκληρός, όμως, θα είναι με τον Λυκούργο, τον οποίο θεωρούσε στενό του φίλο.

Η επιστροφή της Βασιλικής και του Φίλιππου στη Μάνη στη Γη της Ελιάς

Μετά απ’ όλα αυτά, ο Φίλιππος πηγαίνει στην Αθήνα αποφασισμένος να ζητήσει από τη Βασιλική να σταματήσουν να κρύβονται και να γυρίσουν μαζί στη Μάνη: «Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να κρυβόμαστε.

Θα γυρίσουμε πίσω και θα τους αντιμετωπίσουμε. Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν πλέον. Είμαστε επίσημα ζευγάρι και περιμένουμε την κόρη μας. Μη φοβάσαι, Βασιλική, δεν είσαι μόνη σου πια», την ενθαρρύνει. Τελικά ο Φίλιππος, μετά από μεγάλη προσπάθεια, καταφέρνει να κάμψει τις αμφιβολίες και τους φόβους της Βασιλικής και την πείθει να γυρίσουν πίσω την Αρεόπολη.

Την ίδια στιγμή η Αρετή νιώθει ότι βάλλεται από παντού και παρακαλάει για ακόμα μια φορά τον Στάθη να γυρίσει κοντά της, αλλά εκείνος αρνείται πεισματικά. Στο μεταξύ η Χάιδω υποδέχεται στο σπίτι της τη Βασιλική και στέκεται δίπλα της σαν πραγματική μητέρα, ενώ η κοπέλα προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο της σπίτι. Ο Φίλιππος την πιέζει να κυκλοφορήσουν έξω μαζί, αλλά εκείνη φοβάται να αντιμετωπίσει ανοιχτά την οικογένειά της και το αποφεύγει. Τέλος, η Αρετή για μια ακόμα φορά ασκεί κάθε είδους συναισθηματική πίεση και γοητεία, προκειμένου να πείσει τον Στάθη να γυρίσει κοντά της.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.