Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Η Αυστρία απαγορεύει την “Μουσουλμανική Αδελφότητα”! Είδες ο Κουρτς;

Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που απαγόρευσε την ισλαμιστική μουσουλμανική αδελφότητα, στο πλαίσιο του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου. Ο νόμος απαγορεύει τη λειτουργία της “αδελφότητας” καθώς αυτή συνδέεται “με εγκλήματα λόγω θρησκευτικών κινήτρων”. Βάσει του νόμου επιβάλλονται πρόστιμα και κυρίως ποινές φυλάκισης στους παραβάτες. Παράλληλα οι παραβάτες θα παρακολουθούνται συνεχώς.

Η “Μουσουλμανική Αδελφότητα” έχει μακρά ιστορία στην Αυστρία έχοντας δημιουργήσει το πρώτο της παράρτημα εκεί στη δεκαετία του 1960 το οποίο λειτουργούσε ως “οικονομικός κόμβος” της οργάνωσης πριν μεταφερθεί στην Ελβετία όπου μάλιστα ίδρυσε και δική της τράπεζα την al-Taqwa Βank, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας μετά την 11η Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Οι αυστριακές αρχές επίσης ερεύνησαν και ερευνούν για τις διαδρομές του μουσουλμανικού μαύρου χρήματος. Η Αυστρία έχει επίσης απαγορεύσει τα σύμβολα των Τούρκων “Γκρίζων Λύκων” και του “Ισλαμικού Κράτους”. Μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών στη Βιέννη τον περασμένο Νοέμβριο ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε υποσχεθεί να καταδιώξει το “πολιτικό Ισλάμ” που συνδέεται με την τρομοκρατία.

defence-point.gr

loading...