Η καθημερινή σου ενημέρωση!

ΗΠΑ: «Αθόρυβη» επίσκεψη του επικεφαλής της CIA σε Κίεβο και Βερολίνο

Οι ΗΠΑ έστειλαν τον επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στο Βερολίνο και στο Κίεβο μία εβδομάδα πριν από το επίσημο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή, αναφέρει σήμερα η Wall Street Journal.

Ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, επισκέφθηκε αθόρυβα τη γερμανική και την ουκρανική πρωτεύουσα πριν από την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία ελπίζει ότι θα πείσει τους Ευρωπαίους συμμάχους για μια πιο σκληρή απάντηση εναντίον της Μόσχας και για υποστήριξη της Ουκρανίας, αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ.

Στο μεταξύ, οποιεσδήποτε κυρώσεις επιβληθούν στη Ρωσία για την επιθετικότητά της απέναντι στην Ουκρανία δεν θα εκθέσουν ιδιαίτερα την οικονομία των ΗΠΑ, αν και η κυβέρνηση Μπάιντεν εστιάζει σε ενδεχόμενες συνέπειες στο πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Μπράιαν Ντιζ.

«Οι ενέργειες που έχουμε έτοιμες και για τις οποίες εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας ώστε να αναπτύξουμε θα είχαν πολύ σημαντικά κόστη με το πέρασμα του χρόνου στη ρωσική οικονομία, και θα το έκαναν με τρόπο που μετριάζει την επίδραση στην παγκόσμια οικονομία και την αμερικανική οικονομία», δήλωσε στο CNN.

«Ως οικονομία δεν είμαστε ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόζαμε αυτά τα κόστη. Υπάρχει προφανώς ανησυχία στις ενεργειακές αγορές, για παράδειγμα, και η αμοιβή κινδύνου στις τιμές του πετρελαίου, και αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο εστιάζουμε εκ του σύνεγγυς και εξετάζουμε πώς μπορούμε με διάφορες ενέργειες να μετριάσουμε», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters | Φωτογραφία αρχείου Reuters

onalert.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.