Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ζητάνε λεφτά από τους συνταξιούχους για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!! Η εφορία στέλνει ραβασάκια – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ- VOUCHER gov.gr

Ζητάνε λεφτά από τους συνταξιούχους για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!! Η εφορία στέλνει ραβασάκια – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ (www.ika.gr), ΟΑΕΕ, ΝΑΤ- VOUCHER gov.gr – Οι τελευταίες πληροφορίες.

NEWS: Χιλιάδες συνταξιούχοι πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με την Εφορία, τον Σεπτέμβριο, μιας και αναμένεται  να λάβουν… ραβασάκια, λόγω εκκρεμών υποθέσεων που σχετίζονται με τα αναδρομικά που έλαβαν σε προηγούμενα έτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Στην «πρώτη γραμμή», βρίσκονται φορολογούμενοι οι οποίοι δεν δήλωσαν, ή δήλωσαν ανακριβώς, αναδρομικά ποσά αποδοχών τα οποία έλαβαν το 2016, αλλά αφορούν παλαιότερα έτη. Η αιτία του κινδύνου που διατρέχουν αυτοί οι συνταξιούχοι είναι η πενταετής παραγραφή στην οποία υπόκεινται όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Μπροστά στο ενδεχόμενο μετά την 31η Δεκεμβρίου 2022, να μην έχει δικαίωμα η φορολογική διοίκηση να ασχοληθεί με αυτές τις υποθέσεις, είναι πολύ πιθανό από τον Σεπτέμβριο να υπάρξει μαζική αποστολή σχετικών ενημερωτικών σημειωμάτων, με τον πρόσθετο φόρο που θα αναλογεί στους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή στους συνταξιούχους.

Αναβρασμός για την ΑΙΤΗΣΗ ONLINE – Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2022-2023 voucher της ΕΕΤΑΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ

Το πρόβλημα που ανακύπτει, αφορά πιθανή πρόσθετη φορολόγηση για αναδρομικά παλαιότερων ετών, για τα οποία όμως δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, για την καθυστέρηση καταβολής τους. Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα της πολύμηνης, ή ακόμα και μακροχρόνιας αναμονής στην οριστική καταβολή των συντάξεων, που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία αναδρομικών ποσών, που πρέπει να καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ, μαζί με την εκκαθάριση της διαδικασίας. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα ποσά αυτά αφορούν παρελθόντα έτη, τα οποία οι συνταξιούχοι πρέπει να τα δηλώνουν έγκαιρα στο ετήσιο εισόδημά τους. Ακόμα και αν πρόκειται για ποσά που αφορούν προηγούμενες φορολογικές περιόδους, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης, ώστε να καλύπτεται η συγκεκριμένη υποχρέωση. Σε όποιες περιπτώσεις όμως,  κάτι τέτοιο δεν συνέβη εμπρόθεσμα, ή έγινε με λάθος τρόπο, τότε προκύπτει ο κίνδυνος πρόσθετης φορολογίας εισοδήματος και ακόμα η επιβολή προστίμων. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, η ΑΑΔΕ ετοιμάζει τα σχετικά «ραβασάκια».

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητάει από την ΑΑΔΕ (www.aade.gr) και από το Υπουργείο Οικονομικών, να αποκαταστήσουν την άδικη μεταχείριση σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων. Ειδικά για παλαιότερες υποθέσεις που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ με την πενταετή παραγραφή και τις οποίες με εμμονή απορρίπτει…

Το ΕΝΔΙΣΥ καλεί τα μέλη του που λαμβάνουν νέα σημειώματα από την Εφορία, να επικοινωνήσουν μαζί του, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό. Θα ελεγχθεί κάθε περίπτωση χωριστά και θα υπάρξουν προτάσεις για την καλύτερη μέθοδο επίλυσης.

Ζητάνε λεφτά από τους συνταξιούχους για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!! Η εφορία στέλνει ραβασάκια – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ- VOUCHER gov.gr – Η νέα κλήρωση για τον κοινωνικό τουρισμό.

Διακοπές με το voucher των 150 ευρώ θα κάνουν 200.000 δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2022, καθώς σήμερα αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Για να δείτε αν κληρωθήκατε, συνδεθείτε με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet στο vouchers.gov.gr και δίπλα από την κατάσταση της αίτησης θα αναγράφεται το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι 1,2 εκατ. ήταν αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρξει και νέα κλήρωση, ώστε επιπλέον 200.000 πολίτες να λάβουν το voucher των 150 ευρώ, που σημειωτέον είναι εξαργυρώσιμο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Τουρισμός για όλους 2022: Δείτε αν κερδίσατε voucher 150 ευρώ, πότε η νέα κλήρωση

Έκτακτη είδηση για τον αγροτικό κόσμο 2022: ΠΩΣ θα υπολογίζονται τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ, Ο ταχυδρόμος πληρώνει τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ

Νέα κλήρωση

Μετά την ανακοίνωση του διπλασιασμού των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για Όλους από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για την νέα κλήρωση αλλά και τους δικαιούχους των extra voucher.

Τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές. Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την ΕΡΤ αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων. Να τονιστεί εξάλλου ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα.

ΝΕΑ κουπόνια για ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2022-2023-VOUCHER GOV.gr , ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΟΑΕΔ : Τα τελευταία μαντάτα

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.