Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ζελένσκι: Οι μάχες στο Ντονμπάς είναι «απλά κόλαση»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι παρά τις προμήθειες πυραύλων πυροβολικού από τις ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ξεπεράσουν τους Ρώσους σε όπλα και ανθρώπινο δυναμικό.

“Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στη μάχη, κυρίως στο Ντονμπάς… Είναι απλά κόλαση εκεί. Τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν”, δήλωσε σε ομιλία του απόψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρωσία: “Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία”

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία, επειδή Αμερικανοί κατάσκοποι εγκρίνουν και συντονίζουν ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε πως ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, αναπληρωτής επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, παραδέχθηκε στην εφημερίδα Telegraph πως η Ουάσινγκτον συντονίζει τα πυραυλικά πλήγματα των HIMARS.

Ο Σκιμπίτσκι δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα πως υπάρχουν διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών πριν από τα πλήγματα και πως η Ουάσινγκτον έχει αποτελεσματικό βέτο σε προτεινόμενους στόχους, αν και είπε πως οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν παρέχουν πληροφορίες για άμεσους στόχους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως η συνέντευξη δείχνει πως η Ουάσινγκτον εμπλέκεται άμεσα, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις πως περιορίζει τον ρόλο της στη σύγκρουση στην παροχή όπλων, επειδή δεν επιθυμεί μια άμεση αντιπαράθεση με τη Μόσχα.

«Όλο αυτό αναντίρρητα αποδεικνύει πως η Ουάσινγκτον, αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο, εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας.

«Είναι η κυβέρνηση Μπάιντεν που είναι άμεσα υπεύθυνη για όλες τις πυραυλικές επιθέσεις που ενέκρινε το Κίεβο σε περιοχές κατοικιών και πολιτικές υποδομές σε κατοικημένες περιοχές του Ντονμπάς και σε άλλες περιοχές, που είχαν αποτέλεσμα μαζικούς θανάτους αμάχων», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχει προς το παρόν αντίδραση στους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από τον Λευκό Οίκο ή το Πεντάγωνο.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.