Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Εφιαλτική πρόβλεψη Ανδρέου για σχολεία: «Θα έχουμε νοσηλείες και θανάτους παιδιών»

Εφιαλτική πρόβλεψη Ανδρέου για τα κρούσματα στα σχολεία. Σοκαριστική πρόβλεψη παιδιάτρου για το άνοιγμα σχολείων: «Θα έχουμε νοσηλείες και θανάτους παιδιών»

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου εκτιμά ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη θα μολυνθεί μόλις εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα με το άνοιγμα των σχολείων. Τρομάζει η πρόβλεψη για νοσηλείες και θανάτους παιδιών.

Στα θρανία ετοιμάζονται να επιστρέψουν από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό να τίθενται παράλληλα σε ισχύ.

Ωστόσο, το άνοιγμα των σχολείων προκαλεί πονοκέφαλο στους ειδικούς που βλέπουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά ενώ στατιστικά κάποια από αυτά θα νοσήσουν βαριά και θα χρειαστούν νοσηλεία και κάποια ενδεχομένως να καταλήξουν από επιπλοκές της νόσου.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης χαρακτήρισε «στοίχημα» του τρέχοντος επιδημιολογικού κύματος το άνοιγμα των σχολείων και κάλεσε τους δασκάλους και τους καθηγητές να αφήνουν ανοιχτά συνέχεια τα παράθυρα των τάξεων.

Οι περισσότεροι έχουν διαβάσει σήμερα αυτό το άρθρο

 

«Έχοντας την εμπειρία της γρίπης εκτιμώ ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη θα κολλήσει με το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα. Συνολικά από τα 600.000 παιδιά, 4.000 μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία. Αυτή τη στιγμή 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί και αυτό μπορεί να αυξηθεί στα 3 στα 4 κρούσματα. Στατιστικά θα έχουμε και βαριές νοσηλείες και δυστυχώς και θανάτους. Αν μας ευνοήσει ο καιρός πρέπει να έχουμε ανοιχτά παράθυρα και πόρτες ώστε να υπάρχει ρεύμα και να μειώνεται το ιικό φορτίο. Είναι προτιμότερο να ντύσουμε τα παιδιά ένα ένα ρούχο παραπάνω παρά να έχουμε κλειστά παράθυρα» σημείωσε.

Δείτε όσα είπε:

Εξαδάκτυλος: Κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών, ο πρώτος που εκτίθεται είναι αυτός που θα κυκλοφορεί ως εμβολιασμένος, ενώ δεν είναι, και όταν συναντηθεί με τον ιό θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

«Κινητές βόμβες είναι κυρίως για τους εαυτούς τους και για τους ομοίους τους και δευτερευόντως για τους εμβολιασμένους.»

Όσον αφορά τους γιατρούς, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία. Στην υπόθεση Παλαμά δεν υπάρχει εμπλοκή κανενός γιατρού.»

Επεσήμανε, επίσης, ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομική ασυλία στους γιατρούς που αντιμετωπίζουν απειλές και ύβρεις.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται την περίθαλψή τους ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί.»

«Οι ασθενείς όταν έχουν πλήρη διαύγεια μπορούν να υπογράψουν και να αρνηθούν και την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, και την ανάνηψη αν τη χρειαστούν», τόνισε.

Συμπλήρωσε, όμως, πως «αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να απαιτούν από τους γιατρούς που εργάζονται υπό συνθήκες σωματικού και ψυχολογικού κάματου να συναποφασίζουν με τους δικηγόρους τους, τους αστρολόγους τους και τους σαμάνους τους. Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα να είναι αγενείς με εκείνους που τους φροντίζουν. Καραγκιοζιλίκια, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα.»

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.