Ευχαριστήριο Προέδρου ΕΑΑΣ Ξάνθης | KRANOSGR

20

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67132.Τηλέφωνο/ FAX :25410 25425 e-mail: eaasxant…

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67132.Τηλέφωνο/ FAX:25410 25425
Ιστοσελίδα :www.eaasxanthis.gr
Ξάνθη, 13 Ιουλ. 2018
Έκκληση για Βοήθεια Ελληνικών Σχολείων Β. Ηπείρου
(Επισκέψεις 23-26 Σεπ και 12-15 Οκτ.2018).
  Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Σας πληροφορούμε ότι θα πραγματοποιήσουμε και φέτος με 3 λεωφορεία, δύο (2) Προσκυνηματικά ταξίδια στη Β. Ήπειρο, 23-26 Σεπ. και 12-15 Οκτ. 2018, κυρίως ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 7976 Ελληνόπουλα εκείνα, που αφού πολέμησαν γενναία, για την Ελευθερία της Πατρίδος στο Έπος του 1940-41,έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, αλλά και για την ενίσχυση του γηγενούς Ελληνισμού της περιοχής.
Στο πλαίσιο των ταξιδιών, θα επισκεφθούμε, και πάλι τα Ελληνικά σχολεία « Πνοή Αγάπης» στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, «ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ και το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» στο ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ (εγγύς Αγ. Σαράντα). Στις επισκέψεις οι μαθητές των σχολείων και οι καθηγητές τους, μας υποδέχονται με μεγάλη χαρά, εκδηλώνοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη τους, για τον εξοπλισμό, τα βιβλία, τη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα υλικά που εδώ και 4 χρόνια τους προσφέρουμε.
Αισθάνονται ότι, εμείς που ζούμε στην Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα, δεν τους ξεχνούμε και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας έμπρακτα με τις συχνές επισκέψεις μας, το Εθνικό καθήκον που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην περιοχή τους.
Τα ‘’δώρα’’, είναι από προσφορές : Αρχών, μελών,συμπολιτών από την Ξάνθη, Φίλων του Παραρτήματος από την ΑΘΗΝΑ και άλλες περιοχές της Πατρίδας μας και όχι μόνον, όπως και από τους Ομογενείς μας από το Τορόντο του ΚΑΝΑΔΑ, οι οποίοι διαχρονικά μας ενισχύουν με σημαντική βοήθεια.
Οι διευθυντές, μας παρακάλεσαν στις φετινές επισκέψεις μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε διάφορα είδη. Συγκεκριμένα, κατά σχολείο:
«9-χρονο Ελληνικό Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ,
(Στο σχολείο φοιτούν 131 Ελληνόπουλα και έχει τις περισσότερες ανάγκες)
·  Mελάνια για πολυμηχάνημα CANON MG2450 (μαύρο & έγχρωμο), Τoner για εκτυπωτή HP LASERJET P2015n και toner για φωτοτυπικό μηχάνημα KONICA MINOLTA bizhub 185.     Το συνολικό κόστος είναι : 330 €
·  Βελτίωση Υπαίθριου Χώρου Αθλοπαιδιών Σχολείου (Το υπάρχον επιφάνειας 500 μ2 (20Χ25μ), έχει δάπεδο από ‘’gross beton’’ και είναι αναγκαία για την ασφάλεια των μαθητών η επίστρωση  του με συνθετικό ελαστοτάπητα. Σε έρευνα αγοράς, το κόστος για την αγορά υλικών είναι : 640 €.
·  Μια Επαγγελματική Ηλεκτρική Σκούπα. Το κόστος είναι :145€.
Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» στον ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ,
Προμήθεια Τριανταπέντε (35) μαθητικών Θρανίων (και ισάριθμες καρέκλες) καθότι στη φετινή σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν, αυξήθηκε στους 230 από 198. Σύμφωνα με την Οικονομική Προσφορά της Βιοτεχνίας ΕΤΗΛΚΑ Α.Ε.Ε.Ε (με έδρα τη ΔΡΑΜΑ, που είχε προμηθεύσει στο παρελθόν τα ίδια υλικά), το κόστος είναι :2731 € (με ΦΠΑ).
Σημείωση: Το σχολείο είναι υπό την εποπτεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κκ. Αναστασίου. Το 2018, φοίτησαν 198 μαθητές από τους οποίους οι 112 είναι ελληνικής καταγωγής και 86 αλβανικής καταγωγής.
Υλικά για τα 3 σχολεία
·  Γραφική ύλη [Κόλλες Α4 για φωτοτυπίες και εκτυπώσεις. μολύβια, ‘’στυλό’’, χάρακες, γομολάστιχες. μαρκαδόρους (για λευκούς πίνακες) και αντίστοιχα μελάνια για το γέμισμα τους, κ.λ.π).
·  Μπάλες – Αθλητικά Είδη κλπ: κόστος 850 €. . Προμήθεια για κάθε σχολείο:5 μπάλες. (από 3 όλων των ειδών Ποδοσφαίρου-basketvolley,κλπ).
Παρακαλούμε για την οικονομική (ή οποιαδήποτε άλλη) βοήθεια σας, από τα παραπάνω είδη και σε θετική περίπτωση, για την ενημέρωσή μας, μέχρι 10 Σεπ.2018 .
 Υπεύθυνος για συνεννόηση: Ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης. Τηλ. :+30 6937409943.
 Δεκτές προσφορές με κατώτατο όριο τα 10 €, στα Γραφεία μας, όπου υπάρχει σχετική Κατάσταση Εισφορών ή κατάθεση στον Τραπεζικό. Λογαριασμό ΠΕΙΡΑΙΩΣ :IBAN: GR GR 07017 16120 0066 1213 1621 083. (Δικαιούχος Iωάννης Κουτσαϊμάνης).
Τα είδη που θα αγοραστούν παραδίδονται στα Σχολεία με ‘’Πρωτόκολλο Χρέωσης-Επίδοσης’’ στο οποίο αναγράφονται οι δωρητές.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση.
Λεπτομέρειες και φωτορεπορτάζ, από τα προγενέστερα αντίστοιχα ταξίδια, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.eaasxanthis.gr
Για το ΤΣ. Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67132.Τηλέφωνο/ FAX:25410 25425
Ιστοσελίδα :www.eaasxanthis.gr
Ξάνθη, 23 Αυγ. 2018
Μεγάλη η Ανταπόκριση στην Έκκληση για Βοήθεια των Ελληνικών Σχολείων
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ευχαριστούν θερμά τους Φορείς, Συλλόγους – Ενώσεις, Επιχειρήσεις όπως και τα μεμονωμένα άτομα από την Ξάνθη αλλά και από άλλες περιοχές, όπως και Ομογενείς από το Εξωτερικό, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση μας, της 13 Ιουλ 2018, προσφέροντας οικονομική βοήθεια ή αγοράζοντας τον αναγκαίο εξοπλισμό, γραφική ύλη και αθλητικό υλικό, για τα Σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Ομογένειας,  « Πνοή Αγάπης» στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, «ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ και το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» στο ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ (εγγύς Αγ. Σαράντα). τα οποία θα επιδώσουμε, στις εκεί επισκέψεις μας, αντιστοίχως στις 23-26 Σεπ  και 12-15  Οκτ.2018.
Οι ευγενικές τους προσφορές συνετέλεσαν ώστε να εξασφαλιστεί ένα μεγάλο μέρος από τις ανάγκες των σχολείων. Ευελπιστούμε πως θα καλυφθεί πλήρως η ανάγκη, καθώς οι εισφορές συνεχίζονται ακόμη. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους :
·  Ομογενείς από τον ΚΑΝΑΔΑ (Τορόντο), που μας διέθεσαν πολλή σημαντική οικονομική βοήθεια.
·   Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Λιβαδειάς.
·    Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.
·  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).
·  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Καβάλας
·  κ. Σαραντόπουλο Αθανάσιο.
·  κ. Παπανικολάου Ζήση.
·  κ. Νακόπουλο Γεώργιο.
·  κ. Αρβανίτη Χρήστο.
·  κ. Κρυσταλλίδη Κωνσταντίνο.
·   κ. Καρατζιά Χρήστο.
·  κα. Μελιντζή Κανέλλα
·  κ. Γαλάνη Αθανάσιο
·  κ. Παπαλεξανδρή Χρήστο
·  κ. Ευστρατίδη Παναγιώτη
·  κ. Καρπούζα Δημήτριο
·  κ. Μπολέτη Γεώργιο
·  κ. Μπολέτη Χρήστο
·  κ. Θώδη Παναγιώτη
·  κ. Γιακουμή Ηλία
·  κ. Καρρά Δημήτριο
·  κ. Τασούλη Γεώργιο
·  κα. Τασούλη Ευρωπία
·  κ. Τζουβαλά Γεώργιο
·  κ. Μπαμπάτσο Αθανάσιο
·  κ. Αποστολίδη Αναστάσιο
·  κα. Κυριακίδου Ελένη
·  κ. Λιάμπα Ευάγγελο
Θεωρούμε ότι, η ευγενική προσφορά τους συντελεί στη διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών μας με την Ελληνική Εθνική Ομογένεια, αφού με τις συχνές επισκέψεις δείχνουμε έμπρακτα, εμείς που ζούμε στην Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα, ότι δεν τους ξεχνούμε και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας το σημαντικό Εθνικό έργο που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομογένειας .
Επιπρόσθετα ευχαριστούμε τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ στο Πανελλήνιο και Ιδιαίτερα την Εφημερίδα της ΕΑΑΣ «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ». Στην πόλη της Ξάνθης ειδικότερα το Δημοτικό Ραδιόφωνο ‘’ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ’’, τις Τοπικές εφημερίδες ‘’ΑΓΩΝΑΣ’’, ‘’ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ’’, ’’ΘΡΑΚΗ’, ’’ΜΑΧΗΤΗΣ‘’, που πρόβαλαν και προβάλουν με καθημερινές δημοσιεύσεις και μάλιστα δωρεάν την έκκλησή μας, δεδομένο που συνετέλεσε στην ενημέρωση του κοινού και την επιτυχία της όλης προσπάθειας.
Η προσπάθεια συνεχίζεται
Για το ΤΣ. Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Με σεβασμό και εκτίμηση
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.