Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr – Όσα πρέπει να προσέξετε!

NEWS: Μεγαλύτερα ποσά δόσεων θα κληθούν να καταβάλλουν οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ λόγω της συνεχούς αύξησης των βασικών επιτοκίων του ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η ΕΚΤ έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε σημαντική αύξηση του επιτοκίου του ευρώ, κατά 1,25% σε λίγους μόνο μήνες, πολιτική που σύμφωνα με τους αναλυτές θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες αυξάνοντας δραστικά το κόστος του χρήματος. Η εξέλιξη αυτή όπως είναι φυσικό επηρεάζει σημαντικά και το επιτόκιο αναφοράς που χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα της πάγιας ρύθμισης οφειλών 12 ή 24 δόσεων και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σε έως 48 δόσεις και το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή κυμαίνεται σε 4,95% για έως 12 δόσεις και περίπου 6,5% για έως 24 δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να επηρεάσει όσους δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτηση ένταξης στην πάγια ρύθμιση οφειλών.

Όσοι είναι ήδη σε ρύθμιση, καθώς και όσοι σπεύσουν να κάνουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους προς τον ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ ή και προς την εφορία μέσα στις επόμενες μέρες, και πάντως σύντομα, θα γλιτώσουν από τη νέα επιβάρυνση λόγω των πρόσθετων τόκων. Όσο μεγαλύτερη είναι η οφειλή τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο τόκος που θα χρεώνεται στη ρύθμιση, σημειώνει το DNEWS.

Το οικονομικό επιτελείο ήδη διερευνά το πότε και ποιο θα είναι το ύψος της αύξησης των επιτοκίων. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα περιλαμβάνει την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των χρεών σε ΕΦΚΑ- ΚΕΑΟ της πάγιας ρύθμισης οφειλών από 12 σε 24, όπως ισχύει ήδη για οφειλές στην εφορία.

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

Παραδείγματα

Οφειλή 3.000 ευρώ προς τα Ταμεία που ρυθμίζεται σήμερα σε 12 δόσεις θα έχει τόκο περίπου 132 ευρώ και δόση 261 ευρώ το μήνα. Εάν εφαρμοστεί η αύξηση που υπάρχει μέχρι σήμερα κατά 1,25% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις, ο τόκος της ρύθμισης θα ανέβει στα 152 ευρώ και η δόση στα 263 ευρώ.

Οφειλή 5.000 ευρώ προς τα Ταμεία που ρυθμίζεται σήμερα σε 12 δόσεις θα έχει τόκο περίπου 219 ευρώ και δόση 435 ευρώ το μήνα. Με αύξηση 1,25% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις, ο τόκος της ρύθμισης θα ανέβει στα 254 ευρώ και η δόση στα 438 ευρώ.

Οφειλή 10.000 ευρώ προς τα Ταμεία που ρυθμίζεται σήμερα σε 12 δόσεις θα έχει τόκο περίπου 439 ευρώ και δόση 870 ευρώ το μήνα. Με αύξηση κατά 1,25% ο τόκος της ρύθμισης θα ανέβει στα 508 ευρώ και η δόση στα 876 ευρώ.

Η αύξηση των δόσεων όμως από 12 σε 24 θα έχει και περισσότερους τόκους μετά και την αύξηση των επιτοκίων. Για παράδειγμα, στην οφειλή των 10.000 ευρώ, ο τόκος ρύθμισης σε 24 δόσεις ανεβαίνει στα 992 ευρώ, με τη μηνιαία δόση στα 458 ευρώ.

Από 12 σε 24 δόσεις

Στη θέσπιση μίας νέας πάγιας ρύθμισης 24 δόσεων αντί για 12, όπως ισχύει έως τώρα προχωράει το υπουργείο Εργασίας. Ο διπλασιασμός των δόσεων της πάγιας ρύθμισης εκτιμάται πως θα μπορέσει να ωφελήσει κοντά στους 95.000 οφειλέτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ στο α’ τρίμηνο του 2022, ήταν ενταγμένοι στις 12 δόσεις.

Και αυτό γιατί, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νέα ρύθμιση θα προβλέπει τη δυνατότητα μετάπτωσης από τις 12 στις 24 δόσεις. Κάτι τέτοιο θα μειώσει το ποσό της μηνιαίας δόσης για κάθε ενταγμένο στις 12 δόσεις οφειλέτη.

Επίσης, άμεσα ωφελημένοι θα είναι όσοι οφειλέτες έχασαν τις ρυθμίσεις στο α΄τρίμηνο του 2022, δηλαδή πάνω 90.000, καθώς οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως είναι επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να καταβάλλουν ένα ορισμένο ποσό για τα χρέη τους στα Ταμεία.

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr – Αναλυτικά η διαδικασία!

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια Ιουνίου 2022 για μη μισθωτούς

– για μισθωτούς (παλαιούς και νέους-ν. 2084/1992) ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ) έχει μειωθεί στο 6% (από 6,50%), ενώ η εν λόγω μεταβολή αφορά και τους υπαγόμενους στην ασφάλιση του ΤΕΚΑ,

– για μη μισθωτούς (αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) έχουν μειωθεί και ισχύουν ανά ασφαλιστική κατηγορία τα ακόλουθα ποσά:

Επισημαίνεται ότι τα ποσά ανά ασφαλιστική κατηγορία του ανωτέρω πίνακα ισχύουν και για τους έμμισθους δικηγόρους και μισθωτούς μηχανικούς.

Πώς γίνεται η εκτύπωση για τις  ΕΙΣΦΟΡΕΣ!!!

Επιλέγουμε “ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ”:

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

και Είσοδος:

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

Πιστοποίηση μέσω του Taxisnet:

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.grΜεταφερόμαστε στο Taxisnet και συνδεόμαστε με τους κωδικούς Taxisnet:

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

Μετά την πιστοποίηση από το Taxisnet, εισάγουμε τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ μας:

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

 

Εκτυπώνουμε το ειδοποιητήριο:

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για όσους έχουν ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ!!!- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ στο efka.gov.gr

Τρόποι Πληρωμής

Η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ με την χρήση του κωδικού εντολής πληρωμής, ο οποίος είναι ατομικός και χρησιμοποιείται για όσο χρονικό διάστημα ο ασφαλισμένος είναι υπόχρεος καταβολής εισφορών.

Ο ίδιος κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάθεση πάγιας εντολής χρέωσης λογαριασμού σε Τράπεζα της επιλογής σας.

Η πάγια εντολή δεν εκτελείται όταν το ανώτατο όριο ποσού που έχετε ορίσει είναι μικρότερο από το πληρωτέο ποσό ή όταν δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στον λογαριασμό σας κατά την ημερομηνία εξόφλησης.

Προσοχή!

Ενημερωθείτε για τον ακριβή χρόνο ροής παγίων εντολών, κατά την ημερομηνία εξόφλησης, ώστε να εξασφαλίζετε την έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού σας.

Μπορείτε να πληροφορηθείτε τα διαθέσιμα προϊόντα καταβολής εισφορών καθώς και ενδεχόμενες χρεώσεις για την χρήση τους από τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Επισήμανση

Η εντολή άμεσης χρέωσης λογαριασμού ενεργοποιείται εφόσον η σύμβαση με την Τράπεζα της επιλογής σας έχει πραγματοποιηθεί πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΟΠΕΚΕΠΕ : Στις 20/10 η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ πρώτης δόσης για ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2022- ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ

Μια δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΕΙΣΦΟΡΕΣ- ΣΟΚ από 1/1/2023- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ

ΚΥΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ : Το ΦΕΚ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΙΚΑ

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.