Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Επίδειξη δύναμης του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα – Ο χάρτης που τρομάζει

Το βρετανικό ναυτικό θα «επιχειρήσει» να μπει στην Μαύρη Θάλασσα

Η ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα δεν σταματά να ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα, εν μέσω της ανάπτυξης επιπλέον ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων και συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και τους ρωσόφωνους.

Την ίδια στιγμή σκάφη του ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου θα πλεύσουν στη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο, εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, γράφει στο φύλο της που κυκλοφορεί η εφημερίδα The Sunday Times, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στο επιτελείο αν και με την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο για δεύτερες σκέψεις όπως έκανε και το αμερικανικό ναυτικό που αποφάσισε να κρατήσει στην Μεσόγειο τα δύο αντιτορπιλικά του.

Η ανάπτυξη των πολεμικών σκοπό έχει να επιδειχθεί η αλληλεγγύη του Λονδίνου στην Ουκρανία και στους συμμάχους της Βρετανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ένα αντιτορπιλικό τύπου 45, εφοδιασμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους, και μια ανθυποβρυχιακή φρεγάτα τύπου 23 θα εγκαταλείψουν τη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου του Βασιλικού Ναυτικού που πλέει στη Μεσόγειο και θα κατευθυνθούν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω Βοσπόρου, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα των Τάιμς.

Αεροσκάφη F-35B Lightning και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Merlin θα τεθούν σε ετοιμότητα στο βρετανικό αεροπλανοφόρο, το HMS Queen Elizabeth, προκειμένου να υποστηρίξουν αν χρειαστεί τα πολεμικά που θα βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μεγαλώνει ο στόλος των αποβατικών της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα

Δύο αποβατικά του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής, τα Korolev και Kaliningrad κλάσης Ropucha κατευθύνονται προς την Μαύρη Θάλασσα στην πρώτη επιχειρησιακή τους ανάπτυξη στην Μαύρη Θάλασσα από το 2017 και 2014 αντίστοιχα.

Από τον Βόρειο Στόλο η Μόσχα μεταφέρει τα αποβατικά Kondopoga και Aleksandr Otrakovskiy ενώ ακόμη οκτώ αποβατικά και 3 κορβέτες και πλοία υποστήριξης μετέφερε από τον Στόλο της Κασπίας στην Θάλασσα του Αζόφ μέσω του καναλιού που συνδέει τις δύο θάλασσες.

Συνολικά η Μόσχα διαθέτει αυτή τη στιγμή γύρω στα 15 αποβατικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα εκτός των πολεμικών σκαφών ενώ έχουν ταχθεί σε διάταξη μάχης.

ΗΠΑ: Να πετούν με προσοχή αεροσκάφη πάνω από ουκρανικές περιοχές

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε πως “συστήνει στα αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν με προσοχή αεροσκάφη πάνω από τις περιοχές του Κιέβου, Δνείπερου, Συμφερόπολης και πάνω από τις περιοχές που συνορεύουν με την Ρωσία.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την έναρξη των ασκήσεων στις οποίες θα εμπλακεί η Ναυτική Αεροπορία, η Αεροπορία της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας μαζί με τα συστήματα άμυνας όπου 50 ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά θα βρίσκονται στον αέρα κάθε τύπου Su-27SM, Su-30SM, Su-24M, Su-34, Su-25SM3.

pronews.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.