Η καθημερινή σου ενημέρωση!

ΕΝΦΙΑ: Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ

Μέσα σε όλα έφτασε και η ώρα να πληρωθεί έως τέλος Μαΐου η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2022 και μάλιστα με επιβαρύνσεις αγνώστου ύψους για όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά, ή που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.

Το γνωστό χαράτσι- όπως ορθά κατονομάστηκε τους Έλληνες πολίτες λόγω της ληστρικής φύσης του – παρουσιάστηκε στην Ελλάδα των μνημονίων το 2011 ως έκτακτος φόρος για την στήριξη της εθνικής οικονομίας όπως δήλωνε τότε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου Ελευθέριος Βενιζέλος από το βήμα της ΔΕΘ.

Η κατάργηση του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας αποτέλεσε προεκλογική σημαία των κομμάτων σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με την ανάληψη όμως της  διακυβέρνησης η προεκλογική δέσμευση έγινε αέρας. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας με Υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα πέτυχε την τεράστια νίκη έναντι της ΤΡΟΙΚΑ μετατρέποντας το χαράτσι σε ΕΝΦΙΑ

Επίσης το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του διαβεβαίωναν για την κατάργηση του παράλογου ΕΝΦΙΑ. Ερχόμενοι όμως στην ηγεσία και μετά από «περήφανες διαπραγματεύσεις» ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εξοντώσει τον επαχθή φόρο.

Παρόλα αυτά, ο ΕΝΦΙΑ μπήκε ξανά στο προσκήνιο εν όψει των εθνικών εκλογών του 2019 με την Ν.Δ. να υπόσχεται την μείωση του κατά 30%. Μια μείωση που αντισταθμίστηκε τελικά με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Έντεκα χρόνια αν και όλες οι κυβερνήσεις παλεύουν να καταργήσουν τον έκτακτο  φόρο, που άλλαζε συνεχώς όνομα ή μορφή, αυτός συνεχίζει να είναι παρών για να αποδεικνύει ότι η γενική κλοπή του πληθυσμού θα συνεχίσει να υπάρχει όσο οι κυβερνήσεις και η βουλή της Ελλάδας παραμένουν άβουλες μαριονέτες στα χέρια των δανειστών.

ntrin.net

The post ΕΝΦΙΑ: Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ appeared first on Hellas-Now.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.