Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

«Είτε θα δουλέψετε μαζί τους είτε θα σας πάρουν τις δουλειές»: Ρεπορτάζ προσπαθεί να «ξυπνήσει» τον κόσμο, vid

Ο κορωνοϊός έχει επιταχύνει την άνοδο των ρομπότ στον χώρο εργασίας., καθώς, πέρα όλων όσων προσφέρουν, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, στους ανθρώπους, δεν μπορούν να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Αυτό που υπογραμμίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι πως «είτε εργαζόμαστε είτε μαζί τους, είτε παίρνουν την θέση μας εντελώς».

«Παρόλο που τα ρομπότ αυξάνουν την απόδοση, μπορούν επίσης να κάνουν την ζωή κόλαση για τους ανθρώπινους συναδέλφους τους», σχολιάζει το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο «Russia Today».

Το βίντεο πραγματικά σε αφήνει με ανοικτό το στόμα, καθώς δείχνει την εξέλιξη των ρομπότ αλλά και όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από γνωστούς διεθνιστές ακόμα και από τα… ίδια τα ρομπότ:

Ήδη τα ρομπότ έχουν μπει μπροστά και για τον κορωνοϊό, μεταξυ των άλλων, στην Ελλάδα:

Δύο σλοβενικά νοσοκομεία δέχθηκαν την Παρασκευή δύο από τα πρώτα ρομπότ που αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απολύμανση των θαλάμων ασθενών.

Άλλα 29 ρομπότ απολύμανσης αποστέλλονται σε νοσοκομεία στο Βέλγιο, στη Δανία, στη Γερμανία, στην Εσθονία, στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Κροατία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο και στην Ολλανδία. Τα ρομπότ αυτά μπορούν να απολυμάνουν έναν κανονικό θάλαμο ασθενών σε δέκα μόλις λεπτά και να απολυμάνουν με την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας πάνω από 18 θαλάμους με μία φόρτιση.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον στα νοσοκομεία, χωρίς να εκτίθεται το προσωπικό σε περιττούς κινδύνους. Έτσι λένε τουλάχιστον…

el.gr

loading...