Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Δώδεκα νέα κρούσματα στην Ξάνθη, τρία από πτήσεις του εξωτερικού

6

Για τέταρτη ημέρα δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 15 νέα κρούσματα της ασθένειας, εκ των οποίων τα 12 είναι από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, όπου η επιδημία επιμένει προκαλώντας αυξανόμενη ανησυχία, και τα 3 από πτήσεις του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την ασθένεια Covid-19, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.390 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 54,9% είναι άνδρες.

Έως και τις 25 Ιουνίου, που ανακοινώθηκε τελευταία φορά ο θάνατος ασθενούς με κορονοϊό, έχουν καταγραφεί 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 ασθενείς, εκ των οποίων το 70,0% είναι άνδρες.

Στο σύνολο των 3.390 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, τα 757 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.881 (55,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των ασθενών με Covid-19 είναι 47 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανόντων είναι 76 έτη.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 308.392 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.478 (1,8%) ήταν θετικά στον κορονοϊό.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More