Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Δραματική η κατάσταση στην εστίαση – Κινδυνεύουν με “λουκέτο” δεκάδες επιχειρήσεις

Έτοιμες να βάλουν λουκέτο είναι πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο τής εστίασης!

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, έδωσε το στίγμα της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί συνάδελφοι της τους τελευταίους μήνες: ο κλάδος διαρκώς βουλιάζει  μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα ταμεία παραμένουν άδεια και κόσμος χάνει τη δουλειά του.

Όλες οι επιχειρήσεις χρωστούν, κι είναι λογικό μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει. Την επόμενη χρονιά θα μας κυνηγούν τα χρέη του 2020. Έχει επιβαρυνθεί πολύ ο κάθε καταστηματάρχης” δήλωσε η κ. Αντωνακάκη, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με άλλα μέλη του Συνδέσμου, με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Καναβάκη.

Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο ΗρακλείουΣυνάντηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο ΗρακλείουΌλους αυτούς τους μήνες δεν δουλέψαμε, άρα δεν μπορέσαμε να είμαστε βιώσιμοι” πρόσθεσε η κ. Αντωνακάκη. “Όλοι δεινοπαθουν οικονομικά, δεν υπάρχει επιχείρηση πού να λέει ότι πάει καλά. Ο τζίρος έχει πέσει πολύ χαμηλά, κοντεύει να μηδενίσει. Πολλοί επιχειρηματίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και πάρα πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να κλείσουν!“.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης ζήτησαν από την κ. Καναβάκη εφάπαξ μείωση της τάξεως του 50% στο κόστος των κοινοχρήστων χώρων, αλλά και μείωση στη μείωση (που ισχύει μέχρι σήμερα ως ανακουφιστικό μέτρο από τη Λότζια) έως και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το υπόλοιπο του 2020.

Πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να σκύψει και να δει αυτό το πρόβλημα, να δει τι χρεώσεις υπάρχουν σε άλλες πόλεις με όμοια χαρακτηριστικά με το Ηράκλειο και να πληρώσουμε κι εμείς παρόμοια ποσά. Πληρώνουμε υπέρογκα ποσά και ήρθε η ώρα να το λύσουμε το θέμα αυτό” είπε ο Γιάννης Μαδαριωτάκης, επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης.

Όσο για την πρόταση περί απαλλαγής, ο ίδιος σχολίασε: “Ο Δήμος έχει την οικονομική ευχέρεια, όλα αυτά τα χρόνια έχει εισπράξει από τις επιχειρήσεις πολύ μεγάλα ποσά“.

Την αισιοδοξία της ότι “θα βρεθεί η χρυσή τομή” εξέφρασε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, προκείμενου “να καταλήξουμε σε μια πρόταση που θα είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές“.

Αναγνωρίζοντας ότι ο κλάδος του επίσητιμου “έχει πληγεί ισχυρότατα” από την πανδημία, αλλά κι έχοντας αφουγκραστεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών, η κ. Καναβάκη αισιοδοξεί ότι με την “καλή συνεργασία” και τον “διάλογο που κινείται σε μία κοινή βάση” στο τέλος θα βρει η βέλτιστη λύση.

 

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης μετά την συνάντηση στο δήμο Ηρακλείου

 

Στo πλαίσιο των συναντήσεων του Συνδέσμου Επισιτισμού και  Διασκέδασης ΣΕΕΔΝΗ έγινε συνάντηση σήμερα Τρίτη 27.10 μεταξύ της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Καναβάκη και της Πρόεδρου κ. Μ. Αντωνακάκη και με μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου σχετικά με τον επανακαθορισμό των τελών κοινοχρήστων χωρών για εφάπαξ μείωση της τάξεως του 50 %.

Ένα πάγιο αίτημα των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω της υπερβολικής τιμολόγησης που πλήρωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης συζήτησαν το ενδεχόμενο για πλήρη απαλλαγή των τελών για το έτος 2020 λόγω της πανδημίας κ της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες κάτι που θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες από την Δημοτική αρχή κ τις υπόλοιπες παρατάξεις. 

Ο Σύνδεσμος θα κάνει επίσημη γραπτή εισήγηση τις επόμενες μέρες για τα παραπάνω αιτήματα του. 

ΠΗΓΗ

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.