Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Γεωργιάδης: Δεν θα γίνει περαιτέρω μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

5

Για την πρεμιέρα επαναλειτουργίας της εστίασης, την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και την περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ μίλησε μταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως «τα πρώτα στοιχεία από το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης είναι ικανοποιητικά σε ό,τι αφορά την κίνηση, παρά το γεγονός ότι η βροχή απέτρεψε πολλούς να τα επισκεφτούν» ενώ για το θέμα της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων υπογράμμισε «οι απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ολοκληρωθεί, αλλά θα χρειαστούν λίγες μέρες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Ακολούθως προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το ακριβές ποσοστό της μείωσης της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και θα αφήσει ικανοποιημένη την αγορά. Ωστόσο, για περαιτέρω μείωση φόρου ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μια περαιτέρω μείωση στο 6% θα δημιουργούσε δημοσιονομικό πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο».

Αναφερόμενος στην εκ περιτροπής εργασία απάντησε ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα κάνουν αυστηρούς ελέγχους για να διαπιστώσουν αν οι επιχειρήσεις ακολουθούν όσα προβλέπει η νομοθεσία».

Κλείνοντας, απαντώντας στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόνισε ότι« ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για τον δεύτερο κύκλο ανέρχεται σε 1,34 δισ. ευρώ».

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More