Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Γαλλική κυβέρνηση – “Οι Γάλλοι πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Ρωσία!” (επείγουσα προειδοποίηση)

«Στο πλαίσιο εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία και μετά την επιβολή διεθνών κυρώσεων, πρέπει να αυξήσουμε την επαγρύπνησή μας», δήλωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γαλλία ανανέωσε την Παρασκευή εκκλήσεις προς τους υπηκόους της να εκκενώσουν τη Ρωσία καθώς προέτρεψε «έντονα» εάν η παρουσία τους στη χώρα «δεν είναι απαραίτητη», πρέπει να φύγουν με «έμμεσες» πτήσεις από τη Μόσχα στο Παρίσι. Μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα, ο εναέριος χώρος μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει κλείσει. Το Παρίσι ζητά τώρα από τους υπηκόους του να εκκενώσουν το ρωσικό έδαφος με άμεση ισχύ, συμβουλεύοντας επίσης τους Γάλλους υπηκόους να «αναβάλουν κάθε ταξίδι στη Ρωσία».

‘Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολύ λιγότερες πτήσεις. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν απολύτως ουσιαστικό λόγο να παραμείνουν στη Ρωσία θα πρέπει να επιλέξουν να φύγουν’, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Γαλλία σε ανάρτηση.

«Στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία και μετά την επιβολή διεθνών κυρώσεων, πρέπει να αυξήσουμε την επαγρύπνησή μας», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του. Την περασμένη εβδομάδα, το Παρίσι είχε συμβουλέψει Γάλλους πολίτες που διέρχονται από τη Ρωσία να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς ο αποκλεισμός του εναέριου χώρου θα καθιστούσε την εκκένωση δύσκολη. Το γαλλικό υπουργείο παρέπεμψε Γάλλους πολίτες στον ιστότοπο της πρεσβείας του στη Ρωσία για μια «μη εξαντλητική» λίστα με «έμμεσες» πτήσεις προς τη Γαλλία για εκκένωση, αφού τα κράτη μέλη της ΕΕ έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε όλα τα ρωσικά αεροπλάνα στον απόηχο του μπαράζ κυρώσεων. από την ΕΕ και τη Δύση.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.