Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Βόρεια Κορέα: Έκτακτο δελτίο για… «κορονοσκόνη» από την Κίνα – Άδειασαν οι δρόμοι

Κορωνοϊός: Στους 553 οι νεκροί - Κατέληξαν τέσσερις ασθενείς τις τελευταίες ώρες

Το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο συνέστισε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, οι οποίοι πειθάρχησαν αμέσως

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Κορέας καθώς το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο της χώρας, μέσω έκτακτου δελτίου καιρού προειδοποίησε για κύμα σκόνης που θα φέρει τον…κορονοϊό από την Κίνα.

Το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο συνέστισε στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, οι οποίοι πειθάρχησαν αμέσως. Μάλιστα από χθες Πέμπτη οι δρόμοι της Πιονγιανγκ είναι σχεδόν άδειοι, ενώ η κυβέρνηση επέβαλλε νέα μέτρα όπως η επίσημη απαγόρευση της εξωτερικής εργασίας και η εργασία στα δημόσια έργα. Πάντως το BBC, μετέδωσε ότι δεν είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως η σκόνη είναι ικανή να μεταφέρει τον ιό.

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα επιμένει ότι παραμένει covid-free από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή από τον Ιανουάριο έχοντας κλείσει τα σύνορά της και έχοντας επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις. Από την άλλη πλευρά η…γειτονική Νότια Κορέα απορρίπτει τους ισχυρισμού του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, επισημαίνοντας πως είναι μάλλον «αδύνατη» η μετάδοση του κορονοϊού μέσω της σκόνης

loading...