Η καθημερινή σου ενημέρωση!

‘Βόμβα’: Ο Παύλος Χαϊκάλης επιστρέφει στο θέατρο μετά τις καταγγελίες! Θα εμφανίζεται μαζί με τον «Ταμτάκο» και τον Γιάννη Φλωρινιώτη! (Φωτο)

Ο γνωστός ηθοποιός αφήνει πίσω τους τα όσα έγιναν και δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει στην υποκριτική.
Στο θεατρικό σανίδι ετοιμάζεται να ανέβει τον επόμενο μήνα ο Παύλος Χαικάλης .

Όπως διαβάσαμε στο Iciao.gr, ο δημοφιλής ηθοποιός που πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων επιστρέφει στο θέατρο, αφήνοντας πίσω του το πολύ σοβαρό θέμα που είχε προκύψει με καταγγελίες εναντίον του για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση.

Την είδηση έκανε γνωστή με την αφίσα της παράστασης ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ίδια παράσταση όπως επίσης και ο Μιχάλης Μόσιος (ο γνωστός Ταμτάκος για τους μεγαλύτερους σε ηλικία), η Ελένη Φιλίνη και ένας πολυμελής θίασος.

Η παράσταση «ΝΙΚΟΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» θα ανέβει από τις 25 Δεκεμβρίου και θα κάνει περιοδεία σε πολλά θέατρο στης Κύπρου . Το έργο που έχει βγει σε κάποιες ημερομηνίες sold out θα ανέβει μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου που θα κάνει φινάλε στην Πάφο. Ωστόσο δεν αποκλείεται να πάρει και παράταση.

Αρνείται και τις πέντε καταγγελίες ο Π. Χαϊκάλης
«Άνθρακες ο θησαυρός για όσους έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα» υποστηρίζει ο Παύλος Χαϊκάλης σε δήλωση δια του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη αναφορικά με τις πέντε καταγγελίες σε βάρος του που έχουν δει το φως το δημοσιότητας. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τόνισε απευθυνόμενος σε όσους τον «εξομοίωσαν άδικα με εκείνους που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα».

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι περιεχόμενο των καταγγελιών τριών γυναικών και ενός άνδρα, οι οποίες του γνωστοποιήθηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, «βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων», ενώ πρόσθεσε δεν γνωρίζει την πέμπτη καταγγέλλουσα για την οποία δεν έχει κάποια ενημέρωση από το ΣΕΗ.

Ο κ. Χαϊκάλης υπογραμμίζει πως ο καταγγελλόμενος δεν μπορεί να θεωρείται εκ προοιμίου ένοχος και προανήγγειλε ότι θα απαντήσει «με όλους τους νόμιμους τρόπους σε όσους και όσες χρησιμοποιούν ψέματα για να με πλήξουν ανασύροντας και διαστρεβλώνοντας ιστορίες από το παρελθόν».

Τέλος, επανέλαβε ότι στηρίζει «με όλη την ψυχή» του την κοινωνική ενεργοποίηση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και επιζητεί «την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν βλάψει πραγματικά με τη συμπεριφορά τους».

Ολόκληρη η δήλωση

Μετά τον πολυήμερο διασυρμό μου, την 22 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30 μμ., έλαβα επιτέλους από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αντίγραφα των σε βάρος μου «καταγγελιών» και σχετική πρόσκληση για την παροχή εξηγήσεων.

Συγκεκριμένα, παρέλαβα αντίγραφα τεσσάρων (4) εγγράφων, χωρίς ημερομηνία και χωρίς υπογραφή από τους φερόμενους ως καταγγέλλοντες που ακόμα κι αν ήθελε υποτεθεί ότι συνιστούν επιβεβαιωμένες καταγγελίες, το περιεχόμενό τους βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων. Άνθρακες ο θησαυρός για όσους έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα και μ’ εξομοίωσαν άδικα με εκείνους που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Ειδικότερα, η μία εκ των τεσσάρων καταγγελιών αφορά σε άνδρα που ισχυρίζεται ψευδώς ότι πριν από 20 ολόκληρα χρόνια , σε γυρίσματα σειράς και παρουσία πλήθους κόσμου, τον εξύβρισα. Όμως, κανείς από τους συντελεστές των γυρισμάτων δεν θυμάται ένα τέτοιο περιστατικό ούτε καν τον ίδιο τον καταγγέλλοντα, ο οποίος είναι άγνωστος σε μένα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση επικαλούμαι τις μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στα γυρίσματα των συγκεκριμένων επεισοδίων.

Ως προς τις δύο καταγγελίες από ενήλικες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι προ πολλών ετών τις παρενόχλησα σεξουαλικά δια τηλεφώνου δηλώνω κατηγορηματικά ότι τα όσα γλαφυρά διαχέονται δια του τύπου τις τελευταίες ημέρες για το περιεχόμενο των επικοινωνιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, για την μία περίπτωση αναγνώρισα δημόσια ότι ορμώμενος από πραγματικά συναισθήματα προς το πρόσωπο της καταγγέλλουσας εκφράστηκα αυθόρμητα και ζήτησα δημόσια συγνώμη αν υπερέβην τα υποκειμενικά όρια της ηθικά ανεκτής συμπεριφοράς της συγκεκριμένης. Η ίδια δε η καταγγέλλουσα με ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαιώνει ότι αμέσως μόλις έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε αμοιβαία διάθεση διέκοψα οποιαδήποτε επικοινωνία.

Τέλος, ως προς την μία καταγγελία ενήλικης γυναίκας – επί σειρά ετών επιστήθια φίλη – που μετά από 36 ολόκληρα χρόνια ισχυρίζεται ότι δήθεν αποπειράθηκα να την εκμεταλλευθώ σεξουαλικά, όταν και οι δύο είμασταν στην ηλικία των 25, η αλήθεια είναι ότι σοβαρές προσωπικές διαφορές μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Είναι προφανές ότι για λόγους εκδίκησης διαστρεβλώνει πλήρως τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μακρινό 1985. Αρκεί να αναφέρω ότι την επίμαχη περίοδο ήταν επιστήθια φίλη και της μετέπειτα συζύγου μου και μητέρας του γιού μας. Συνεπώς, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν η φίλη της καταγγέλλουσας και μετέπειτα σύζυγός μου να με παντρευτεί μετά από μία τέτοια πράξη και να αποκτήσει παιδί μαζί μου.

Η πέμπτη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται στην περίοδο αμέσως μετά τη στρατιωτική μου θητεία, δηλαδή πριν από περίπου 40 χρόνια, είναι παντελώς ψευδής καθώς δεν γνωρίζω καν την συγκεκριμένη καταγγέλλουσα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω καμία ενημέρωση από το ΣΕΗ.

Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απόλυτα και στηρίζω με όλη μου την ψυχή την κοινωνική ενεργοποίηση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και επιζητώ όπως και σύσσωμη η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν βλάψει πραγματικά με τη συμπεριφορά τους.

Δυστυχώς καλούμαι να υπερασπιστώ το αυτονόητο: ο καταγγελλόμενος δεν μπορεί να θεωρείται εκ προοιμίου ένοχος. Ως εκ τούτου είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σκληρά με όλους τους νόμιμους τρόπους σε όσους και όσες χρησιμοποιούν ψέματα για να με πλήξουν ανασύροντας και διαστρεβλώνοντας ιστορίες από το παρελθόν που με περίσσια υποκρισία με εξομοιώνουν με πρόσωπα που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.