Η καθημερινή σου ενημέρωση!

“Βόμβα” καθηγητή για τον κορονοϊό: Πιθανό ένα τέταρτο κύμα το καλοκαίρι

Ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης προειδοποίησε πως η χώρα μας μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα πανδημίας.
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης.

Ο καθηγητής σημείωσε πως η μη τήρηση των μέτρων αλλά και τα «κορονοπάρτι» βοηθούν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά» υπογράμμισε και προσέθεσε πως «αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται, θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι».

Ο καθηγητής διασαφήνισε πως υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να «δείξουν τα δόντια τους» και εκτίμησε ως πιθανό το να αντιμετωπίσουμε και ένα τέταρτο κύμα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

 

«Αυτό το τέταρτο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» είπε.

Μιλώντας για το νέο στέλεχος στην Ινδία σημείωσε πως προβλέπεται να γίνει σφαγή, προσθέτοντας πως ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και «θερίζει».

Αναφορικά με το Πάσχα ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία και θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια.

Αναφορικά με το Πάσχα ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία και θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.