Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Αυτοί είναι ο Έλληνας αστυνομικός και η κοπέλα του, που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο, για δήθεν «κατασκοπεία» ενώ έκαναν, απλά, βόλτα – ‘Βροχή’ από προπαγανδιστικά τουρκικά δημοσιεύματα (φωτο)

Ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης, ο οποίος υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και η Αθηνά Τζιάκα, η οποία εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας οδού, της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης είναι το ζευγάρι που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι πήγε χθες στην Αδριανούπολη για ψώνια, περνώντας από το τελωνείο των Καστανιών και κάτω από άγνωστες συνθήκες, φέρονται να πέρασαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη όπου και συνελήφθησαν από άνδρες του Τουρκικού Στρατού. Ο αδερφός της Αθηνάς Τζιάκα, την αναζήτησε το πρωί της Δευτέρας καθότι η ίδια δεν είχε επιστρέψει από το σύντομο ταξίδι της στην Αδριανούπολη και δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με την οικογένεια της.

Μάλιστα η Αστυνομία αναζήτησε το πρωί της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη, την 28χρονη γυναίκα χωρίς να καταφέρει να την εντοπίσει.

Μετά οι Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές επικοινώνησαν με τις αντίστοιχες τουρκικές και ενημερώθηκαν ότι το ζευγάρι κρατείται στο Α.Τ Αδριανούπολης, με την κατηγορία ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας της Δημήτρης Τζιάκας είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί από τις Τουρκικές Αρχές ότι δήθεν είχε εισέλθει παράνομα όντας ψαράς σε τουρκικά ύδατα. Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και επιστρέφοντας στην Ελλάδα με το αλιευτικό του σκάφος του ασκήθηκε ποινική δίωξη εσφαλμένα από τις Ελληνικές εισαγγελικές Αρχές για παράνομη έξοδο από τη χώρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 14 Μαΐου του 2015. Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε.

‘Βροχή’ από προπαγανδιστικά τουρκικά δημοσιεύματα
Με ‘βροχή’ δημοσιευμάτων παρουσιάζει ο Τουρκικός Τύπος τη σύλληψη 41χρονου, Έλληνα Αστυνομικού και της συντρόφου του. Μάλιστα, στα τουρκικά δημοσιεύματα αναγράφεται πλήρως το ονοματεπώνυμο του εν ενεργεία Έλληνα αστυνομικού, Μανώλη Βαλασούδη, ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών.

Ο Έλληνας αστυνομικός κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και φέρεται πως πέρασε τα σύνορα για τουριστικούς λόγους από το Τελωνείο των Κήπων. Στα δημοσιεύματα, ωστόσο, του Τουρκικού Τύπου αναφέρεται ότι συνελήφθη στην περιοχή Doyran, ακριβώς απέναντι από την Ορεστιάδα, μαζί με την σύντροφό του. Μετά τη σύλληψη, αμφότεροι οδηγήθηκαν κατά πληροφορίες στη Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής της Κεσάνης (απέναντι από τις Φέρες).

Τα τουρκικά δημοσιεύματα:

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.