Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλεύουμε»*, της Τζίνας Δαβιλά

23

Γράφει: «Χρόνια Πολλά για το Ένδοξο Πυροβολικό μας!

Η Αγία Βαρβάρα να μας προστατεύει.

Πάντα εύστοχα πυρά!»

Τού γράφουν: «Fuck Bastard, fuck your parents, fuck Ελλάδα, fuck Α/ΓΕΣ». Όχι φυσικά Έλληνες. Γείτονες. Δεκάδες τα σχόλια στο instagram.

Ποιος τελικά φοβάται τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού;

Χρειάζεται βαθιά και ευγενική ψυχή για να αντέξεις τις προσβολές και τα ψέματα χωρίς να απαντάς. Η ικανότητα αυτή δεν αγοράζεται. Χτίζεται. Όπως έχτισε υπομονετικά και με επιμονή ο Αντιστράτηγος Στεφανής την στρατιωτική του καριέρα. Όπως δύσκολα ο επόμενος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα ακολουθήσει τους δικούς του ρυθμούς.  Non stop. Το στοίχημα για τον επόμενο θα είναι να καταφέρει να διατηρήσει όσα με θέρμη και ζήλο έχει δημιουργήσει ο Αντιστράτηγος Στεφανής ως Αρχηγός ΓΕΣ. Θα είναι η πρώτη, δύσκολη αναμέτρηση με τον ίδιο του τον εαυτό.

Πριν από ενάμισι χρόνο, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου, φωτογράφος κολακεύοντας Ανώτερο Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς με καλό βιογραφικό, αλλά με επιφανειακό και αλαζονικό χαρακτήρα, τού είπε: «Ωραίος είσαι! Και μόλις γίνεις εσύ Αρχηγός… τύφλα να’χει ο Στεφανής».

Φυσικά και απάντησα: «Ο επόμενος Στεφανής δεν έχει ακόμη γεννηθεί». Δεν γνωρίζω αν το κατάλαβαν. Θα το καταλάβουμε όλοι μας, όταν – φυσικά και το απευχόμαστε – χρειαστεί να αντιμετωπίζουμε την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας. Δεν έχουμε δίπλα μας το Λουξεμβούργο. Και τον κο Στεφανή οι γείτονές μας τόν τρέμουν. Είναι σαφές. Και όσοι ζούμε στην ακριτική Ελλάδα ζούμε αλλιώς τα γεγονότα και κρίνουμε διαφορετικά.

Καλές γιορτές. Καλή Υγεία. Καλή Τύχη.

ΥΓ: Λυπάμαι που δεν έχω εικόνα δράσεων για τους κυρίους Αρχηγούς των άλλων Επιτελείων (ΓΕΑ-ΓΕΝ-ΓΕΕΘΑ). Δεν λαμβάνω ενημερώσεις στα e-mail μου, αν και έχω ζητήσει στο παρελθόν  -δις- να ενταχθώ στη λίστα αποδεκτών τους. Μού αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν είναι διαπεπιστευμένο το iPorta.gr και ότι χρειάζεται μια σειρά ενεργειών για να αποφασιστεί αν θα εγκρίνουν την επίσημη διαπίστευση που θα εντάξει το e-mail μου στη λίστα τους. Τόση φασαρία για να προστεθεί μια ηλεκτρονική διεύθυνση σε μια λίστα. Δεν έχω χρόνο να εξηγώ τα αυτονόητα. Η ζωή τρέχει.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr 

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.