Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Αρμενία: Έχουμε αποδείξεις για συμμετοχή Τούρκων κομάντος στις μάχες του Καραμπάχ

Η Εισαγγελία στην Αρμενία δήλωσε την Κυριακή 25/10/2020 ότι «διαθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία, που αποδεικνύουν τη συμμετοχή μελών των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού στις εχθροπραξίες στο Καραμπάχ».

Το γραφείο Τύπου της Αρμενικής Εισαγγελίας ανέφερε: «Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που διερευνήθηκε σχετικά με την έναρξη του πολέμου εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας και της Αρτσάκ, η Εισαγγελία στην Αρμενία έχει λάβει πειστικά στοιχεία ότι από φέτος τον Αύγουστο, πολλά μέλη των Ειδικών Δυνάμεων των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων εκπαίδευσαν τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν».

Η Αρμενική Εισαγγελία τόνισε ακόμη ότι «μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων συμμετείχαν άμεσα στις εχθροπραξίες».

Πριν από αυτή τη δήλωση, το ρωσικό δίκτυο WarGonzo, ανέφερε ότι μέχρι 1.200 Τούρκοι κομάντος ήταν παρόντες στα σύνορα του Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν.

Αν και δεν παρουσιάστηκαν πλάνα από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν άμεσα στις συγκρούσεις, το Υπουργείο Άμυνας στην Αρμενία κατηγόρησε επιπλέον την Άγκυρα ότι χρησιμοποίησε την αεροπορική της δύναμη για να καταρρίψει ένα αεροσκάφος Su-25 του Ερεβάν.

Η Άγκυρα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Ερεβάν. Ωστόσο, ένα άρθρο από τους New York Times κατέγραψε πως ότι ένα τουρκικό F-16 ήταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της πτώσης του Αρμενικού Su-25.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Στους 974 αυξήθηκαν οι νεκροί Αρμένιοι στρατιώτες, από τις 27 Σεπτεμβρίου

Εντωμεταξύ το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε άλλες 11 απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να φτάνει στους 974 νεκρούς, με το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τις δυνάμεις των Αζέρων στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη χειρότερη κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων από τη δεκαετία του ‘90, όταν είχαν σκοτωθεί 30.000 άνθρωποι.

Πηγή: reuters / ΑΠΕ / almasdarnews

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.