Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Απροστάτευτα τα παιδιά μας στα σχολεία, που ανοίγουν την επόμενη Δευτέρα! Δεν έχουν διευκρινιστεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ποιές ηλικίες θα φορούν μάσκες και τι είδους μάσκες θα είναι αυτές, ποιές θα είναι οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, πως θα γίνεται ο εξαερισμός και αν και κατά πόσον έχουν βρεθεί περισσότερες αίθουσες! Τι κάνει η Κεραμέως; Ανάστατοι και ανήσυχοι οι γονείς!

Ανάστατοι και ανήσυχοι είναι οι γονείς 600.000 παιδιών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα πάνε στα σχολεία τους από την έναρξη του νέου σχολικού έτους την επομένη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί, μέχρι τώρα το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας δεν έχει βάλει το πλαίσιο των αυστηρών κανόνων, με βάση τους οποίους πρέπει να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες, ώστε να προστατευτούν τα παιδιά από την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία -δυστυχώς- είναι εξαιρετικά μεταδοτική και στις πολύ μικρές ηλικίες!

Πιο συγκεκριμένα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα παραμένουν ασαφή και αδιευκρίνιστα, όπως και οι ηλικίες στις οποίες τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκες, αλλά και ο τύπος της μάσκας, που απαιτείται για την προστασία από την μετάλλαξη Δέλτα!

Επίσης, κανείς δεν έχει μιλήσει στους εκπαιδευτικούς για τις αποστάσεις, που πρέπει να υπάρχουν από μαθητή σε μαθητή, μέσα στις αίθουσες, για το πως θα γίνεται ο εξαερισμός, που είναι απαραίτητος και για το αν φέτος θα υπάρξει η δυνατότητα αύξησης αριθμού των αιθουσών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές μέσα στις τάξεις.

Αλήθεια, τι κάνει ακριβώς η αρμοδία Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως; Προφανώς δεν ανταποκρίνεται σωστά στα καθήκοντά της!…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


loading...