Αποστολάκης : «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να πέσει η ένταση στο Αιγαίο»

0 4

Ενόχληση στην Τουρκία προκάλεσε όπως όλα δείχνουν η προεκλογική συνέντευξη Αποστολάκη στο Open και την Έλλη Στάη, βίντεο της οποίας βάλαμε χτες στο yened.wordpress.com. Λίγες ώρες μετά ο Ακάρ για να φανεί επιθετικός έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει αποστρατικοποίηση νησιών στο Αιγαίο!

Η πρόκληση Ακάρ που ανεβάζει κατακόρυφα το θερμόμετρο και δείχνει πως η Τουρκία δεν επιθυμεί την ηρεμία και μάλιστα λίγο πριν το Πάσχα και την καλοκαιρινή περίοδο κάτι που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα και στις δύο χώρες όμως όπως φαίνεται στην Τουρκία πάντα βαραίνει το να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Για την ιστορία να θυμίζουμε πως λίγες ώρες νωρίτερα ο Αποστολάκης είχε δηλώσει για τον Ακάρ πως «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να πέσει η ένταση στο Αιγαίο»

Δειτε την πληρη δήλωση:

Ε. ΣΤΑΗ: Ναι. Εσείς έχετε και μια καλή προσωπική σχέση με τον Τούρκο συνάδελφό σας, τον κ. Ακάρ.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Έχω.

Ε. ΣΤΑΗ: Βοηθούν αυτές οι καλές σχέσεις στο να αμβλύνονται οι οξύνσεις;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Βεβαίως βοηθούν. Βοηθούν γιατί πάρα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα λύνονται με ένα τηλέφωνο. Η σχέση μας είναι τέτοια που μπορούμε να επικοινωνούμε ανά πάσα στιγμή. Δηλαδή, όταν θα τον πάρω τηλέφωνο ή όταν θα με πάρει, σε δυο-τρία λεπτά έχουμε μιλήσει.

Ε. ΣΤΑΗ: Τον εμπιστεύεστε; Γιατί εικάζω ότι αυτά τα τηλεφωνήματα γίνονται, ανακύπτουν σχεδόν καθημερινά, φαντάζομαι, θέματα και αυτά τα τηλεφωνήματα που λέτε, γίνονται.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Το να εμπιστεύεσαι κάποιον έχει σχέση με το τι μπορεί να κάνει από αυτά που κουβεντιάζετε. Εάν μπορεί να τα κάνει η δεν μπορεί, γιατί οι δυνατότητές του και δυνατότητες οι δικές μου είναι μέχρι κάποιο σημείο. Τον εμπιστεύομαι στο γεγονός ότι αυτά που συζητάμε, όταν τα συζητάμε, οι απόψεις που εκφράζει θεωρώ ότι είναι ειλικρινείς. Το θέμα είναι, σε όλα αυτά που συμφωνούμε, ποιά από αυτά μπορεί εκείνος να εφαρμόσει και ποιά εγώ. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια τέτοια προσπάθεια. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να πέσει η ένταση στο Αιγαίο. Έχουμε πει, λοιπόν, μερικά πράγματα και έχουμε βάλει δύο μικτές Επιτροπές, αντίστοιχα, από την Τουρκία και από εδώ, στρατιωτική και από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ε. ΣΤΑΗ : Μιλάτε στα πλαίσια της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, ναι.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Προσπαθώντας να εφαρμόσουμε στο μεγαλύτερο ποσοστό τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ε. ΣΤΑΗ : Θα τα δούμε και αυτά, Να δούμε πόσο ρεαλισμό κρύβουν γιατί είναι μια παλιά ιστορία, είναι από το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ. Να δούμε εάν έχουν μέλλον, γιατί παρελθόν δεν είχαν, δεν τα κατάφεραν και πάρα πολύ, Εσείς φοβάστε θερμό επεισόδιο, έστω και από ατύχημα;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Όχι.

Ε. ΣΤΑΗ: Είναι μια κατηγορηματική άρνηση αυτή, δε φοβάστε.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Όχι.

Ε. ΣΤΑΗ: Και ο λόγος που δε φοβάστε;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Εάν δεν κάνουμε λάθος, δε θα γίνει θερμό επεισόδιο.

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.