Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Αποκάλυψη-Nord Stream: Η CIA είχε προειδοποιήσει τη Γερμανία για επιθέσεις -Δεν ήταν ατύχημα, λέει η Δανία

Η CIA είχε προειδοποιήσει τη Γερμανία για πιθανές επιθέσεις σε αγωγούς φυσικού αερίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με τους Nord Stream.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) είχε προειδοποιήσει πριν από εβδομάδες τη Γερμανία για πιθανές επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε την Τρίτη το γερμανικό περιοδικό Spiegel, μετά την αναφορά διαρροών φυσικού αερίου στους ρωσικούς αγωγούς.

Από το καλοκαίρι είχε προειδοποιήσει η CIA τη Γερμανία για επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream

Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε την πληροφορία της CIA το καλοκαίρι, ανέφερε το Spiegel, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο υποψιάζεται μια στοχευμένη επίθεση στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει, πρόσθεσε το Spiegel.

Δανία: Σκόπιμη ενέργεια και όχι ατύχημα η διαρροή στους Nord Stream, υποστηρίζει η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν

Από την πλευρά της, η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν δήλωσε την Τρίτη ότι οι διαρροές προκλήθηκαν ξεκάθαρα από σκόπιμες ενέργειες και όχι από ατυχήματα.

«Είναι πλέον ξεκάθαρη η εκτίμηση των Αρχών ότι επρόκειτο για σκόπιμες ενέργειες. Δεν ήταν ατύχημα», είπε στους δημοσιογράφους η πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την πράξη», πρόσθεσε.

Η Σουηδία έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «δολιοφθορά» στους αγωγούς, οι οποίοι δεν λειτουργούσαν, όμως ήταν γεμάτοι με αέριο.

Το υπουργείο Ενέργειας και Κλίματος της Δανίας υπολογίζει ότι η διαρροή από τους αγωγούς θα συνεχιστεί για «τουλάχιστον μία εβδομάδα», μέχρι να εξαντληθεί το αέριο που διαρρέει από τους υποθαλάσσιους σωλήνες.

iefimerida.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.