Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Απίστευτη τοποθέτηση Στόλτενμπεργκ υπέρ της Τουρκίας!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο σκοτεινός ρόλος του…

Φαίνεται ότι η Τουρκία έχει έναν ισχυρό σύμμαχο εντός της συμμαχίας. Για την ακρίβεια, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μόνο ως «γενικός» δεν λειτουργεί. Αντίθετα, θυμίζει «ειδικό γραμματέα» της τουρκικής κυβέρνησης ο οποίος αντί να εκπροσωπεί τα κράτη μέλη, προάγει μεθοδικά τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Ενώ λοιπόν τα περισσότερα κράτη θεωρούν το επαπειλούμενο βέτο της Τουρκίας στην ένταξη Φιλανδίας – Σουηδίας στην συμμαχία ως έναν στυγνό εκβιασμό, ο Στόλτενμπεργκ όχι μόνο έχει αντίθετη άποψη, αλλά εκφράζει και την «κατανόηση» του στις τουρκικές θέσεις!

«Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος και οι όποιες ανησυχίες (της) για την ασφάλεια πρέπει να απαντηθούν. Πρέπει να σταθούμε ενωμένοι αυτή την ιστορική στιγμή», ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ μέσω Twitter έπειτα από συνομιλία με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αντί ο γενικός γραμματέας να αποθαρρύνει την Τουρκία από τις εκβιαστικές κινήσεις, προέτρεψε τις υπόλοιπες χώρες να πράξουν ακριβώς το αντίθετο: «Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επιφυλάξεις της Τουρκίας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»!

Μιλάμε για μία πρωτοφανή επίδειξη μονομέρειας υπέρ της Τουρκίας από τον άνθρωπο ο οποίος υποτίθεται θα έπρεπε να υπερασπίζεται την διεύρυνση της συμμαχίας.

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε εάν επιτέλους η Ελλάδα θα θέσει «θέμα Στόλτενμπεργκ», ειδικά μετά από αυτή την ιταμή πρόκληση που συνιστά τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας

newsbreak.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.