Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ανησυχία στη Ρωσία μετά την επιστράτευση – Πληροφορίες για κύμα μαζικής φυγής

Το Reuters αναφέρει ότι η Λετονία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, έχει δηλώσει ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε κανέναν Ρώσο που εγκαταλείπει την επιστράτευση στη Μόσχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς έκανε την ανακοίνωση σε tweet την Τετάρτη, επικαλούμενος ανησυχίες για την ασφάλεια της χώρας.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης Πούτιν για μερική επιστράτευση, οι Ρώσοι αγόρασαν όλες τις απευθείας πτήσεις για το εγγύς μέλλον προς Κωνσταντινούπολη, Ερεβάν και Τιφλίδα, σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter.

Στο ίδιο πλαίσιο η Inna Sovsun, μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, λέει ότι οι Ρώσοι «αγοράζουν όλες τις διαθέσιμες πτήσεις έξω από τη χώρα» μετά από εντολή κινητοποίησης του Πούτιν. «Αυτό δείχνει πόσο πραγματικά υποστηρίζουν τον πόλεμο», έγραψε στο Twitter η Sovsun.

Οι παρατηρήσεις της έγιναν καθώς τα δεδομένα του Google Trends έδειξαν μια άνοδο στις αναζητήσεις για το Aviasales, που είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος στη Ρωσία για αγορές πτήσεων.

Στα ρωσικά αεροδρόμια, αναφέρει ένας άλλος χρήστης, όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των 18 ετών που προσπαθούν να πετάξουν έξω από τη χώρα απομακρύνονται ήδη από τις πτήσεις

sigmalive.com

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.